Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Trump, Rusya ile asla işbirliği yapmadığını iddia etti

ABD Başkanı Trump ile Rusya arasında çıkarlar çatışmasının varlığını belirlemeye yönelik bir soruşturma başlatılırken, ABD başkanı Pazartesi günü tüm iddiaları reddetti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-15 16:09:36

Trump, Rusya ile asla işbirliği yapmadığını iddia etti

TIMETURK | ÇEVİRİ

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya arasında çıkarlar çatışmasının varlığını belirlemeye yönelik bir soruşturma başlatılırken, ABD başkanı Pazartesi günü tüm iddiaları reddetti.

Trump'ın Moskova ile işbirliği yapıp yapmadığını belirlemek üzere 2017'de FBI'ın soruşturma açmasıyla ilgili New York Times'a açıklamalarda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. BaşkanıLouisiana'ya uçmadan önceRusya ile hiçbir şekildeişbirliği yapmadığını söyledi.Trump, bu sorunun kendisine sorulmasının utanç verici olduğunu düşündüğünü söyledi.

New York Times'a göre, FBI soruşturması, 2016 Başkanlık seçimlerinde Moskova ve Cumhuriyetçi adayın kampanya ekibi arasında yapılmış olabilecek işbirliği şüphesiyle Özel Savcı Robert Mueller'in açtığı dava ilebirleştirildi.

Donald Trump, bu soruşturmayı görevden aldığı FBI'ın eski yöneticisi Ed Comey tarafından başlatıldığını söyledi.

Washington Post Trump'a, Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile yaptığı konuşmaların ayrıntılarını gizleyip gizlemediğini sordu. ABD Başkanı Trump, bu iddiayı reddetti ve Temmuz 2018'de Vladimir Putin ile Helsinki Zirvesine atıfta bulunarak başarılı bir toplantı olduğunu belirtti.

Kaynak: BFMTV, AFP

Haber Ara