Dolar

32,4838

Euro

34,9545

Altın

2.434,99

Bist

9.716,77

Trump: 'Radikal İslamcı terör' ile savaşacağız

ABD'nin dünyanın gündeminden neredeyse hiç düşmeyen lideri Trump'ın Kongre'de yaptığı ilk konuşmanın yankıları sürüyor. Seçim sürecindeki vaatlerinin bir kısmına konuşmasında hiç değinmeyen Trump, hızla düşen halk desteğini geri kazanmak için daha toparlayıcı görüntü çizmeye gayret etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-01 21:56:20

Trump: 'Radikal İslamcı terör' ile savaşacağız

Son kamuoyu yoklamalarına göre toplumsal desteği yüzde 44 seviyesine inen Donald Trump, NATO ittifakına dair eleştirilerini de yineledi. "NATO'ya bağlıyız ancak NATO üyeleri mali yükümlülüklerini yerine getirmeli" ifadelerini kullanan Amerikan lideri, göçmenlerle ilgili tavrını ise oldukça ilginç bir çalışmayla kamuoyuna anlatma yolunu seçti. Ülkeye kaçak yollarla giren göçmenlerin saldırıların mağdurlarını Kongre konuşmasına çağıran Trump, ayrıca Amerikan Ordusu'nun denizaşırı operasyonlarının devam edeceği mesajını verdi.

Trump'ın göreve başladığı günlerde Yemen'e düzenlenen bir Amerikan saldırısında El Kaide güçleri tarafından öldürülen William Ryan Owens'a konuşmasında yer veren Trump, 'radikal İslamcı terör ile mücadele' sözlerini tekrarladı.

Trump, "Yönetimim geliştirilmiş güvenlik araştırması yöntemleri üzerinde çalışıyor, kısa zaman içinde ülkemizi güvenli tutmak ve bize zarar verebilecek kişileri dışarıda bırakmak için yeni adımlar atacağız." ifadelerini kullanırken "İsrail ile kırılmaz ittifakımızı daha da güçlendirdik" sözleriyle ABD'nin yeni dönemdeki Filistin politikasıyla ilgili tavrını bir kez daha Amerikan kamuoyuna deklare etmiş oldu.

İsrail'in politikaları ABD'de ciddi bir destek görürken Trump'ın göreve gelmesinin ardından İsrail işgal yönetimi yeni yerleşim yerlerinin kurulmasıyla ilgili kararları onaylamıştı.

Haber Ara