Dolar

32,3291

Euro

35,0400

Altın

2.279,62

Bist

9.001,13

Trump ölen askerin ailesine rüşvet teklif etmiş

Afganistan'daki bir saldırıda hayatını kaybeden ABD'li askerin babası, Başkan Trump'ın kendisine 25.000 dolar teklif ettiğini ancak sözünde durmadığını söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-19 15:17:27

Trump ölen askerin ailesine rüşvet teklif etmiş

Afganistan'daki bir saldırıda hayatını kaybeden ABD'li askerin babası, Başkan Donald Trump'ın kendisine 25.000 dolar teklif ettiğini fakat arkasını getirmediğini anlattı.

The Washington Post'a konuşan Çavuş Dillon Baldridge'in babası Chris Baldridge, telefon görüşmesinde Trump'ın 25.000 dolar teklif ettiğini ve aile için internetten bağış kampanyası başlatacağını söylediğini aktardı.

Fakat Baldridge, iki vaadin de Trump tarafından gerçekleştirilmediğini söyledi. Dillon Baldridge, haziran ayında bir Afgan polisi tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmişti.

Baldridge şöyle konuştu:

"Bunu söylediğine inanamadım. Ve keşke kayıt altına alsaydım çünkü adam bunu söyledi. Dedi ki ‘Başka hiçbir başkan böyle bir şey yapmadı. Ben yapacağım'."

BEYAZ SARAY: PARA YOLLANDI

Öte yandan The Washington Post'a konuşan Beyaz Saray sözcüsü, paranın yollandığını belirtti.

Demokrat Kongre üyesi Frederica Wilson, Trump'ın, Nijer'de ölen ABD'li askerin eşine ise "Başına gelebilecekleri biliyordu" dediğini öne sürmüştü.

Haber Ara