Dolar

32,4932

Euro

34,9484

Altın

2.439,44

Bist

9.716,77

Trump o casusu arıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın son 3 ayı kapsayan günlük programı medyaya sızdırıldı. Beyaz Ev, casusluk faaliyetinde bulunan yetkiliyi arama konusunda çalışmalar başlattı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-11 20:56:12

Trump o casusu arıyor

Beyaz Ev'in, ABD Başkanı Donald Trump'ın son 3 ayı kapsayan günlük programını medyaya sızdıran çalışanını aradığı ortaya çıktı. Sızan bilgilere göre Trump'ın normal programın dışına çıkarak vaktin çoğunu kendine ayırdığı belirtilmişti.

Trump'ın, 3 aylık günlük programı geçtiğimiz günlerde Beyaz Ev'de çalışan bir yetkili tarafından basına sızdırılmıştı. Amerikan Axios haber sitesi tarafından yayımlanan programa göre, her gün 08.00-11.00 saatlerinde Oval Ofis'te günlük brifinglere katılması gereken Trump'ın, 06.00 civarında kalkmasına rağmen 11.00'e kadar ofise gelmediği ortaya çıkmıştı.

KÖSTEBEK AVI

Politico adlı internet sitesi Beyaz Ev görevlilerinin, "sızıntı"yı bulmak için agresif bir araştırma yürüttüğünü yazdı. "Köstebek avını" yöneten yetkililer şüphelilerin sayısının daraldığını söyleyerek ilerleme kaydettiklerini ileri sürdü. Yetkililer, 'sızıntı'nın Trump'ın atadığı bir görevliden değil devlet kademelerinden kaynaklandığını düşünüyor.

"UTANÇ VERİCİ BİR GÜVENLİK İHLALİ"

Beyaz Ev Direktörü Madeleine Westerhout, durumu Twitter hesabından "Utanç verici bir güvenlik ihlali" olarak yorumladı.

TRUMP'IN SIZAN PROGRAMI

Sızan programa göre Trump, her gün 08.00-11.00 saatlerinde Oval Ofis'te günlük brifinglere katılması gereken Trump, 06.00 civarında kalkmasına rağmen 11.00'e kadar ofise gelmiyor.

Her sabah Beyaz Ev'in ikamet kısmında yaklaşık 5 saat "özel zaman" geçiren Trump, bu süre içinde televizyon izliyor, gazete okuyor, Twitter'da vakit geçiriyor ve bazı kişiler ile telefon görüşmeleri yapıyor.

Programdaki "özel zaman" maddesi ise Trump rutin başkanlık programından çok sıkıldığı için eski Özel Kalem Müdürü John Kelly tarafından eklenmişti.

Haber Ara