Dolar

32,3781

Euro

34,9874

Altın

2.326,14

Bist

9.090,70

'Trump mülklerini elden çıkarmadı, çıkar çatışmasına yol açabilir'

Public Citizen adlı gözlem grubu, 64 ticari grup, yabancı hükümetler, cumhuriyetçi adaylar ve diğer birçok kurum ve kuruluşun Amerikan Başkanı Donald Trump’la bağlantılı binalarda kaldıkları ve organizasyon düzenledikleri belirtildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-16 15:20:08

'Trump mülklerini elden çıkarmadı, çıkar çatışmasına yol açabilir'

TIMETURK | ÇEVİRİ 

Trump başkan seçildikten bir yıl sonra onunla bağlantılı binalarda yapılan faaliyetlerin “daha önce görülmemiş çıkar çatışmaları”na yol açabileceği de ifade edildi. Politik gözlemci grup federal hükümeti denetleyen Trump'ın kendi adını taşıyan mülkleri elden çıkarmadığını raporunda beyan etti.

MÜLKLERİNİ VAKFA DEVREDECEKTİ

Reuters'in haberine göre Trump ise geçen yıl göreve geldikten sonra dünya çapındaki işlerini oğullarına bırakacağın veya görevdeyken kendi çıkarına menfaat sağlayacak bir iş yapmamak adına bir vakfa devredeceğini açıklamıştı.

BEYAZ SARAY'DAN YORUM YOK

Beyaz Saray ise Amerikan Federal Seçim Komisyonu ve haberlerle ilgili dava dosyalarına dayanan rapor hakkında açıklama yapmaktan kaçındı. Bunun yerine konuyu Trump Kurumu'na devretti. Oradan da konuyla ilgili hemen yorum yapılmadı.

EN ÜNLÜ TRUMP MÜLTÜ: TRUMP HOTEL

Rapora göre Kuveyt, Malezya, Suudi Arabistan ve Türkiye'den yabancı hükümet yetkilileri Washington Uluslararası Trump Hotel'de organizasyonlar düzenledi. Bir yılda 64'ten fazla faaliyete ev sahipliği yapan hotel, Beyaz Saray'a birkaç blok uzaklıkta ve en ünlü Trump mülkü.

DAVA AÇILDI

Public Citizen, 17 Demokrat meclis üyesi eşliğinde Trump Teşkilatı'nın 2013 yılında Amerikan hükümetinden kiraladığı mülkler hakkında dava açtı. Cumhuriyetçi adaylar, petrol ve madencilik işleriyle uğraşanlar, elektronik sigara endüstrisi temsilcileri, bir kolejin futbol takımı da ilk görev yılında Trump mülklerinde organizasyon düzenleyenler arasında

TRUMP 64 ORGANİZASYONDAN NE KADAR KAZANDI?

Trump göreve geldikten sonra ona ait mülklerde meydana gelen 64 faaliyetin toplam bütçesi ise raporda yer almadı.

 

Haber Ara