Dolar

32,5913

Euro

34,8085

Altın

2.496,76

Bist

9.456,53

Trump, Mick Mulvaney’i Genelkurmay Başkan Vekili olarak atadı

Beyaz Ev'in geçen hafta açıkladığı bütçeden sorumlu, Mick Mulvaney'in görevden ayrılmasının ardından, Mulvaney, General John Kelly'den Genelkurmay Başkanı görevini devralacak.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-15 13:09:37

Trump, Mick Mulvaney’i Genelkurmay Başkan Vekili olarak atadı

Timetürk Çeviri

ABD Başkanı Donald Trump, 14 Aralık cuma günü yaptığı açıklamada, Mick Mulvaney'in John Kelly 'nin yerine geçirilerek Genelkurmay Başkanı olarak atandığını duyurdu. MickMulvaney daha önce Beyaz Saray'ın maliye direktörüydü. Bu 51 yaşındakieski cumhuriyetçi, bütçe disiplininin bir parçası ve çok muhafazakar fikirleri ile tanınmaktaydı.

Trump, John Kelly'nin yılsonuna kadar görevinden ayrılmayacağını twitter hesabından paylaştı. John Kelly'nin “ BÜYÜK BİR PATRIOT “ olduğunuve yaptıkları için kendisine kişisel olarak ta teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Başkan Trump geçtiğimiz hafta, Rusya soruşturması ve 2020 seçimlerinden önce takımının revizyonuna yeni bir bakış açısı getirdiğine inandığı ve en yakın danışmanı olan generalin, görevinden ayrılacağını duyurmuştu.

Beyaz Saray Genel Sekreteri veya Genelkurmay başkanı, ülke için birerkilit adamdır. Onlar, başkanın ve idarenin kararlarının ve eylemlerinin koordinatörüdür.

Alışılmadık bir durum olsa da, ABD başkanı, onun yerine gelecek kişiyi bulmadan önce, aylar önce ilişkisinin bozulduğu emekli bir Deniz generali olan John Kelly'nin ayrıldığını duyurmuştu.

John Kelly'e yöneltilen övgülere rağmen, Donald Trump haftalarca ondan memnun olmadığına işaret ediyordu. Kasım ayının ortalarında yaptığı açıklamada, "Yaptığı bazı şeyler var ve sevmediğim bazı şeyler var", "Bir noktada, ayrılmak isteyecektir " demişti.

Temmuz 2017'de Donald Trump'ın Beyaz Saray'daki kıdemli danışmanı olmadan önce Mick Kelly, başkanlığın ilk altı ayı için İç Güvenlik Bakanı olarak görev yapmıştı.

Amerikan medyası, Bay Kelly'den radikal olarak farklı bir profili olan 36 yaşındaki genç Cumhuriyetçi ve bir siyaset stratejisti olan Başkan Yardımcısı Mike Pence'in şu andaki genel müdürü olan Nick Ayers'ın ismini ısrarla dile getirdi. Başkanın yakın arkadaşı ve danışmanı olan Jared Kushner'ın adı da anılmıştı.

Kaynak: Le Monde, AFP

Haber Ara