Dolar

32,5453

Euro

34,8786

Altın

2.430,05

Bist

9.645,02

Trump, Kongre'nin ''İran'' kararını veto etti

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a karşı savaş açma yetkilerinin kullanımını sınırlayan karar tasarısını veto etti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-07 12:00:05

Trump, Kongre'nin ''İran'' kararını veto etti

İran'a karşı yoğun baskı uygulayan ABD Başkanı Donald Trump, bu ülkeye karşı savaş açma yetkilerinin kullanımını sınırlayan ve Kongre'nin her iki kanadından da geçen karar tasarısını veto etti.

Beyaz Saray tarafından yayınlanan açıklamaya göre Trump, "Bu, Demokratlar'ın Cumhuriyetçi Parti'yi bölerek 3 Kasım'daki seçimleri kazanma stratejilerinin bir parçası olarak sunulmuş çok utanç verici bir tasarı." dedi.

Trump'ın partisi olan Cumhuriyetçiler'in 47'ye karşı 53 sandalye ile çoğunluğa sahip olduğu Senato'nun, vetoyu geçersiz kılmaya yönelik oylama yapması bekleniyor.

"SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ YERİNDE BİR KARARDI"

Tasarının; gerçeklerin ve kanunların yanlış anlaşılmasına dayandığını savunan Trump, "Bu tasarının aksine, İran'a karşı hiçbir güç kullanımında bulunmamıştır. 4 ay önce, Kasım Süleymani'nin Irak'ta bulunduğu sırada öldürülmesine ilişkin yerinde bir karar verdim. İran da buna Irak'taki üslerimize roketle saldırarak karşılık verdi." ifadesine yer verdi.

"KONGRE HİÇ KABUL ETMEMELİYDİ"

Trump, açıklamasında, "Kongre, bu tasarıyı hiç kabul etmemeliydi." diye konuştu.

Mart ayında Temsilciler Meclisi'nden ve nisan ayında Senato'dan geçen karar tasarısı, Kongre'nin anayasal olarak güvence altına alınmış savaş ilan etme yetkisini Beyaz Saray'dan almaya yönelik son çabasıydı.

Haber Ara