Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

Trump: 'Kendimi 30 yaşımdaki kadar iyi hissediyorum'

Trump: 'Kendimi 30 yaşımdaki kadar iyi hissediyorum'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-15 23:07:21

Trump: 'Kendimi 30 yaşımdaki kadar iyi hissediyorum'
Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, ABD'de yaşayan Türk asıllı ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz'ün, Fox TV'deki programında yaptığı açıklamada, sağlığının "mükemmel" olduğunu belirterek, "Şu an kendimi 30 yaşımdaki kadar iyi hissediyorum" dedi.

ABD'de başkanlık seçimlerine iki aydan kısa bir süre kala başkan adayları Clinton ve Trump'ın sağlık durumları Amerikan medyasında tekrar tartışma konusu olmaya devam ediyor.Doktor Öz'ün Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Trump ve kızıyla Ivanka Trump'la yaptığı söyleşi, Amerikan Fox TV kanalının gündüz kuşağında banttan yayınlandı.
Programda Öz'e, doktoru Harold Bornstein'ın verdiği 13 Eylül tarihli mektubunu gösteren 70 yaşındaki Trump, "Başkanlık için yarışıyorsanız, sağlıklı olmak sorumluluğunuz olduğunu düşünüyorum. Sağlıklı değilseniz işinizi yapamazsınız diye düşünüyorum." açıklamasında bulundu.
Trump daha sonra Öz'e, Ronald Reagan'ın başkan olduğundaki yaşıyla ile tam da aynı yaşlarda olduğunu belirtti. Hillary Clinton'un kendisinden sadece bir yaş daha genç olduğunu ifade eden Trump, "Şu an kendimi, 30 yaşımdaki kadar iyi hissediyorum" dedi.
Kendisini golf arkadaşı Amerikan Futbol Ligi (NFL) oyuncusu 39 yaşındaki Tom Brady ile kıyaslayan Trump, aynaya baktığında "Kendimi onun yaşında hissediyorum. Bu çılgınlık." diye konuştu.
Programda Öz'e, hayatında doktora sadece 11 yaşında apandisit yüzünden gittiğini söyleyen Trump'ın raporunda ise kilosunun fazla olduğu ve kolestrol düşürücü ilaç kullandığı belirtilirken, sigara ve alkol kullanmadığı kaydediliyor.
Raporda ayrıca, 1 metre 90 santimetre boyundaki Trump'ın 116 kilo olduğu bilgisine yer veriliyor.
Trump'ın kendisine verdiği rapora bakan Öz, ülke genelinde yayınlanan seyircili programda "testosteronunuz (erkek cinsiyet hormonu) 441, aslında bu iyi" ifadesini kullanması salonda kahkaha ve alkışa neden oldu.

- Ailenin durumu
Öz'e "Eşim programınızın büyük hayranı" diyen Trump, programda babasının sağlık durumuyla ilgili de konuştu. Trump, babasının 94 yaşında öldüğünü, son yıllarında alzheimer hastalığı olduğunu tahmin ettiğini söyledi. Annesi için son yıllarında "Zihinsel olarak inanılmazdı" derken, kaza sonucu hayatını kaybeden annesinin 90'lı yaşları gördüğünü söyledi.

Kardeşi Fred'in alkolik olduğunu ve erken yaşta vefat ettiğini belirten Trump, kendisinin alkol kullanmadığını çocuklarına da "alkol, uyuşturucu ve sigara kullanmamaları" konusunda uyardığını bildirdi.
Programda yer alan Trump'ın kızı 3 çocuk annesi Ivanka Trump da babasının başkan olması halinde uygulayacağı "çocuk bakım planı" hakkında bilgi verirken, babasının büyükbaba rolüne de değindi.

Demokrat Parti'nin başkan adayı 68 yaşındaki Hillary Clinton'un 11 Eylül törenlerinde ateşinin yükselmesi sonucu tören alanından erken ayrılması ve ardından zatürre olduğunun açıklanması, Trump'ın sağlık durumun da merak edilmesine neden olmuştu.


Haber Ara