Dolar

32,5104

Euro

34,9524

Altın

2.439,45

Bist

9.716,77

Trump: 'Kasım Süleymani 15 yıl önce öldürülmesi gereken bir teröristti'

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için '15 yıl önce öldürülmesi gereken bir teröristti' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-07 18:22:45

Trump: 'Kasım Süleymani 15 yıl önce öldürülmesi gereken bir teröristti'

Şark'ul Avsat'da yer alan habere göre ABD Başkanı Donald Trump, ABD merkezli EIB Network'e verdiği röportajda İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin "İnsanlara yaptığınız şeyin neden doğru olduğunu açıklayabilir misiniz?" sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Bu son 15 yıldır yapılmış olmalıydı. Onların gerçek askeri lideriydi. O bir terörist. Başkan Obama tarafından terörist olarak nitelendirildi. Ancak Obama daha sonra (İran ile 2015'te nükleer anlaşmaya istinaden) 150 milyar dolar ve artı 1.8 milyar dolar nakit vermek dışında bu konuda hiçbir şey yapmadı."

KASIM SÜLEYMANİ BAĞDAT'TA ÖLDÜRÜLDÜ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 3 Ocak'ta, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani ve Haşdi Şabi Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı'nda araçlarına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü duyurmuştu.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, saldırının intikamını alacaklarını ifade etmişti.

 

Haber Ara