Dolar

32,5989

Euro

34,8796

Altın

2.497,67

Bist

9.618,94

Trump, İsveç sözlerine açıklık getirdi!

ABD Başkanı Donald Trump, tartışma yaratan İsveç sözleriyle ilgili bir açıklama yayınladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-20 11:28:27

Trump, İsveç sözlerine açıklık getirdi!

ABD Başkanı Donald Trump, Cumartesi günü yaptığı konuşmada kullandığı 'Dün gece İsveç'te neler olduğuna bir bakın' şeklindeki ifadeyle ilgili bir açıklama yaptı. Trump, bu ifadeyi Fox News'te yayınlanan bir programda konuşulan İsveç'in mülteci problemi konusunu kastederek söylediğini belirtti.

Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yapan ABD Başkanı, "İsveç'te neler olduğuna dair yaptığım açıklamada, Fox News'te İsveç ve mültecilerle ilişkili olarak yayınlanan bir haberden bahsediyordum." ifadelerini kullandı.

Trump'ın, Tucker Carson'ın Cuma gecesi yayınlanan programından bahsettiği düşünülüyor. Carson programda, İsveç'in göçmen politikasıyla artan suç oranları arasındaki ilişkiyi anlatan bir film yapmaya çalışan yapımcı Ami Horowitz'i konuk etmişti.

İSVEÇ'TEN YANIT GELDİ

ABD Başkanı'nın Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamanın ardından, İsveç'in ABD Büyükelçiliği de bir açıklama yayınladı.

Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "ABD yönetimini göçmenlik politikalarımız hakkında bilgilendireceğiz." ifadeleri kullanıldı

Donald Trump, ABD ve İsveç'te tartışma yaratan konuşmasında, "Ülkemizi güvende tutacağız. Almanya'da neler olduğuna bakın. İsveç'te dün gece neler olduğuna bakın. İsveç, buna kim inanırdı. İsveç. Çok fazla sayıda aldılar. Hiçbir zaman mümkün olacağını düşünmedikleri kadar çok problemleri var. Brüksel'de neler olduğuna bakın. Bütün dünyada neler olduğuna bakın. Nice'de neler olduğuna bakın. Paris'e bir bakın." ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara