Dolar

32,3539

Euro

35,0380

Altın

2.328,09

Bist

9.079,97

Trump İsrail'den İran'ı eleştirdi: Nükleer silahın önüne geçilmeli

İlk yurtdışı gezisini sürdüren ABD Başkanı Trump, ikinci durağı İsrail'de de Tahran'ı eleştirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-23 16:53:33

Trump İsrail'den İran'ı eleştirdi: Nükleer silahın önüne geçilmeli

Suudi Arabistan'ın ardından ilk yurtdışı gezisinin ikinci ayağı olan İsrail'e giden ABD Başkanı Donald Trump, İran'ı hedef aldı. Tel Aviv'de resmi törenle karşılanan Trump, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in konutunda yaptığı konuşmada, İran'ın nükleer silaha sahip olmasına asla izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Trump İran'dan 'terörizme desteğini' kesmesini istedi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede de gündem Obama Yönetimi'nin 2015'te Tahran'la vardığı nükleer anlaşmaydı. Trump, bu anlaşmadan dolayı İran'ın teşekkür etmesi gerekirken, daha fazla cesaretlendiğini ileri sürdü.

DW'nin aktardığına göre İsrail yönetimi, İran'la yapılan uluslararası müzakerelere karşı çıkmış ve Tahran'a yönelik yaptırımların kademeli olarak kaldırılmasını eleştirmişti. Trump da başkanlık yarışı boyunca nükleer anlaşmanın kabul edilemez olduğunu savunmuş, İsrail'in tezlerini destekleyen ifadeler kullanmıştı.

AĞLAMA DUVARI'NI ZİYARET ETTİ

Üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı İsrail ziyareti sırasında Trump, Kudüs'teki Ağlama Duvarını da ziyaret etti. Trump görevi başındayken "kutsal mekanı" ziyaret eden ilk ABD Başkanı oldu.

nintchdbpict000325872049

Yahudiler, Müslümanlar ve Hristiyanlar için kutsal olan Kudüs İsrail ile Filistinliler arasındaki anlaşmazlığın en temel konusu. 1967'den beri Doğu Kudüs'ü işgal altında tutan İsrail, Kudüs'ün başkent olduğunu savunuyor.

(HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

643916

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara