Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Trump İsrail'de

Suudi Arabistan sonrası İsrail'e geçen ABD Başkanı Donald Trump, ilk konuşmasını Ben Gurion Havalimanı'nda yaptı ve 'Ortadoğu'ya barış getirmek ve terörizmden kurtulmak için bir şans var' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-22 14:58:39

Trump İsrail'de

Suudi Arabistan'daki temaslarını tamamlayan ABD Başkanı Donald Trump ve ailesini taşıyan Air Force One uçağı öğle saatlerinde, İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'na indi. Havalimanında Trump'ı, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve Başbakan Benyamin Netanyahu eşleriyle birlikte karşıladı.

Eşi Melania, kızı Ivanka ve danışmanlığını yürüten damadı Jared Kushner'le birlikte İsrail'e giden Trump için, havalimanında bir tören düzenlendi. Törende önce Başbakan Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Rivlin, ardından da Trump konuştu.

20170522_2_23813512_22384057_Web

NETANYAHU: BiZiM iÇiN TARiHi Bir ZiAYRET

Netanyahu, Trump'ın İsrail ziyaretini, 'tarihi' olarak nitelendirerek, "Daha önce hiçbir ABD lideri ilk yurtdışı gezisini İsrail'e yapmamıştı. Bu bizim için tarihi bir ziyarettir" dedi. Ziyaretinin Arap-İsrail ilişkilerinde bir dönüm noktası olmasını umduğunu da kaydeden Netanyahu, "Umarım bir gün İsrail başbakanı da Tel Aviv'den Riyad'a uçabilir" ifadelerini kullandı.

AP: İSRAİL'LE SUUDİ ARABİSTAN ARASINDAKİ İLK DİREKT UÇUŞ OLABİLİR

Bu arada AP Ajansı, Riyad'dan Tel Aviv'e geçen Trump'ın, Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki ilk direkt uçuşu gerçekleştirmiş olabileceğini yazdı. Suudi Arabistan, İsrail'i tanımıyor ve iki ülkenin diplomatik ilişkileri yok. Bu nedenle de iki ülke arasında direkt uçuş yapılmıyor, bu ülkelerin uçakları diğerinin hava sahasını kullanmıyor. İsrail'e direkt uçuş gerçekleştiren iki Arap ülkesi var: Ürdün ve Mısır.

20170522_2_23813512_22384062_Web

TRUMP: TERÖRİZMDEN KURTULMAK İÇİN BİR ŞANS VAR

Trump ise havalimanındaki konuşmasında ziyaretinin amacının 'ABD ile İsrail arasındaki kırılamaz bağı yeniden tasdik etmek' olduğunu söyledi. Suudi Arabistan'a düzenlediği ziyareti anımsatan Trump, "Bölge ülkelerinin barış içinde olduğu yeni bir gelecek inşa etmek için birlikte çalışmalıyız. Ortadoğu'ya barış getirmek ve terörizmden kurtulmak için bir şans var" diye konuştu.

 

Haber Ara