Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

'Trump İran ile nükleer anlaşmayı bozacak'

ABD Başkanı Donald Trump'ın yakın zamanda İran’la nükleer anlaşmayı iptal edeceği iddia ediliyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-06 09:35:12

'Trump İran ile nükleer anlaşmayı bozacak'

TIMETURK | ÇEVİRİ

ABD başkanı Donald Trump'ın 2015 yılında İran'la imzalanan nükleer anlaşmayı feshetme kararını yakın zamanda duyuracağı iddia edildi.  

Amerikan Washington Post'un haberine göre Trump, 12 Ekim'de İran'a yönelik yeni planlarını açıklayacak. Öte yandan Beyaz Saray'dan yetkili ismin Reuters'a yaptığı bir açıklamaya göre Amerika, Tahran'a karşı yaptırımlarını yenilemeye ve politikalarını değiştirmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda 12 Ekim'de yapılacak açıklamalarda İran ile nükleer anlaşmanın rafa kaldırılacağı duyurulacak.

YENİ İRAN STRATEJİSİ: CEPHELEŞME

Yetkili ayrıca Trump'ın daha kapsamlı ve iki devleti daha fazla cepheleşmeye götürecek bir İran stratejisini masaya yatıracağını söyledi.

ZAMANLAMA MANİDAR

15 Ekim'de İran'ın nükleer anlaşma kurallarına uyup uymadığı konusunda Kongreyi bilgilendirmek zorunda olan Trump yönetiminin, bu tarih dolmadan anlaşmayı bozacağı belirtildi.

 "TARİHİMİZİN EN KÖTÜSÜ..."

İran ile P5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Rusya ve Almanya)  tarafından 2015'te imzalanan nükleer anlaşma, seçim kampanyası döneminden beri Trump'ın en fazla karşı çıktığı politik hamlelerden biri olarak biliniyor. Göreve geldikten sonra da birçok açıklamasında söz konusu anlaşma için "ABD tarihinin en talihsiz anlaşmalarından biri" ifadesini kullanan Trump, Tahran'a yönelik daha katı yaptırımlaı hayata geçireceğine dair gözdağı vermişti.

Haber Ara