Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

Trump: Irak teröristlerin Harvard'ı

ABD'de başkan adaylığı için yarışan Donald Trump,‘Saddam Hüseyin ve Muammer Kaddafi’nin hayattayken Ortadoğu daha güzel bir yerdi’ iddiasını yineledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-26 12:31:11

Trump: Irak teröristlerin Harvard'ı

CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, mevcut ABD yönetiminin Ortadoğu politikalarını eleştiren Trump, bir kez daha Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin ve Batı destekli halk ayaklanmasıyla devrilen Libya'nın eski liderleri Muammer Kaddafi'yi yad etti.

"Saddam Hüseyin ve Muammer Kaddafi iktidarda kalmaya devam etseydi, bölgede bugün görülen terörist grupların doğmasına izin vermezlerdi" diyen Trump, Ortadoğu'yu bugünkü duruma iten faktörün yaşanan darbeler olduğunu savundu. Trump, "Irak ve Libya'da darbe yaşanmasaydı, bugün Ortadoğu ve dünya daha güzel bir yer olurdu. Bundan yüzde 100 eminim" ifadelerini kullandı.

'IRAK TERÖRİSTLERİN HARVARD'I'

Trump sözlerini şöyle sürdürdü: "Irak'a bakın. Önceden orada teröristler yoktu, Saddam onları hemen yok ediyordu. Bugün ise Irak, teröristlerin Harvard'ı durumunda. Saddam'ın hoş biri olduğunu söylemiyorum ancak o olmadığı için bugün her şey çok daha kötü durumda. Libya'da neler olup bittiğini ise kimse anlamıyor. Artık Irak ve Libya yok gibi."

Haber Ara