Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

'Trump'ın zaferi altına talebi artıracak'

Dünya Altın Konseyince, Donald Trump'ın ABD başkanı seçilmesinin altına olan talebi artıracağı kaydedildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-09 16:45:01

'Trump'ın zaferi altına talebi artıracak'

Dünya Altın Konseyince, Donald Trump'ın ABD başkanı seçilmesi ve gelişmiş ülkelerdeki yüksek siyasi belirsizliğin altına olan talebi artıracağı, bu durumun da altın fiyatlarının yükselmesine neden olacağı değerlendirmesinde bulunuldu.

Dünya Altın Konseyi tarafından hazırlanan piyasa değerlendirmesinde, Şangay Altın Borsasında, altının günlük işlem hacminin 330 ton olarak gerçekleştiğine dikkat çekildi. Bu hacmin, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı aldığı dönemdekinden yüzde 102 fazla olduğuna işaret edildi.

ABD başkanlık yarışını Donald Trump'ın kazandığının anlaşılması üzerine, altının ons fiyatının 1,275 dolardan 1,300 dolara yükseldiğine vurgu yapılarak, "Kurumsal yatırımcılar ve hedge fonları başkanlık seçiminin ardından altına yönelecek ve bu durum da altına olan talebi hızlıca artıracak. Bu seçimin ardından kısa vadeli oynaklık kaçınılmaz. Büyük bir siyasi ve ekonomik değişim sinyalleri veriliyor. Asya'da altının işlem hacmi hızla arttı. Batılı pazarlar da büyük olasılıkla bu trendi devam ettirecek." ifadesi kullanıldı.

Değerlendirmede, küresel siyasal ve ekonomik ortamın altına olan talebi desteklediğine ilişkin analizlere de yer verilirken, şunlar kaydedildi:

"Küresel siyasal risklerin gelişmiş ülkelerde yüksek olması, İngiliz sterlininin Brexit kararı sonrası yüzde 15 değer kaybetmesi ve Avrupa'da popülist partilerin seçimlerde iyi sonuçlar elde etmesi de altına olan talebi artırıyor. Altın herhangi bir politik risk taşımıyor. Gelişmiş ülkelerdeki yüksek siyasi belirsizlik, merkez bankalarının uyguladığı alışılmadık para politikaları sonucunda altın gelecek yıllarda yatırımcılar için değerli olacak."

Haber Ara