Dolar

32,5101

Euro

34,7597

Altın

2.502,42

Bist

9.693,46

Trump'ın yeni Ulusal Güvenlik Danışmanına Senato komitesinden onay

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesince, Korgeneral McMaster'ın Başkan Trump tarafından yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atanması onaylandı - McMaster'ın atamasının Senato Genel Kurulunda da onaylanacağı belirtiliyor- Normal şartlarda Ulusal Güvenlik Danışmanı olacak kişilerin Senato onayı alması gerekmiyor, ancak McMaster göreve seçildiğinde aktif askeri görevde olduğu için Senatonun on

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-07 21:59:28

Trump'ın yeni Ulusal Güvenlik Danışmanına Senato komitesinden onay
ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesince, Korgeneral Herbert Raymond McMaster'ın, ABD Başkanı Donald Trump tarafından yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atanmasına ezici çoğunlukla onay verildi.

Senato Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain, gazetecilere yaptığı açıklamada, basına kapalı olarak gerçekleştirilen oturum sonucunda Korgeneral McMaster'ın atamasının onaylanarak Senato Genel Kuruluna gönderildiğini belirtti.

McCain, kapalı oturumun bir ifade verme veya sorgulamadan ziyade, toplantı atmosferinde geçtiğini ve McMaster'ın senatörlere birçok konuda değerlendirmeler yaptığını söyledi.

McMaster'ın atamasının en kısa süre içinde Senato Genel Kurulunda da onaylanacağı ifade ediliyor.

Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile görüşmesi hakkında Beyaz Saray'ı yanılttığı gerekçesiyle görevinden istifa eden eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in yerine Trump tarafından seçilen McMaster, bu göreve seçildiğinde aktif askeri görevde olduğu için Senato onayına ihtiyaç duyuyor. Ulusal Güvenlik Konseyi çalışanlarıyla yaptığı ilk toplantısında McMaster'ın, "radikal İslami terör şeklinde yapılan tanımlamaların yanlış olduğunu" söylediği bildirilmişti. Daha önce Irak ve Afganistan'da görev yapan McMaster'ın Müslümanları rencide eden bir dil kullanılmasına karşı olduğu biliniyor.

Haber Ara