Dolar

32,4898

Euro

34,7405

Altın

2.490,11

Bist

9.504,70

Trump’ın vize yasağına karşı ABD’ye ilk dönüş

Vize yasağı sebebiyle ülkeye girişi engellenerek ülkesine geri gönderilen İranlı Ali Vayeghan, mahkeme kararıyla Los Angeles'a geri döndü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-03 09:21:23

Trump’ın vize yasağına karşı ABD’ye ilk dönüş

Sputnik'in haberine göre Perşembe günü öğle saatlerinde uçağı LAX Havalimanı'na iniş yapan Vayeghan, havalimanında Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti başta olmak üzere, yakınları, avukatlar ve aktivistlerden oluşan kalabalık bir grup tarafından alkışlar ve sevinç gözyaşlarıyla karşılandı.

​FEDERAL HAKİM KARARI BOZMUŞTU

Geçen cumartesi gecesi İran'dan Amerika'ya gelerek Los Angeles'taki akrabalarına kısa bir ziyarette bulunan Ali Vayeghan, ardından İndiana eyaletinde yaşayan ve 12 yıldır görmediği oğluna kavuşmak için yola çıkmak istediği sırada Trump'ın giriş yasağı kararı gerekçe gösterilerek ülkesine geri gönderilen kişiler arasında yer almıştı.

Aynı gece havalimanında 4 saat tutulduktan sonra oğlunu göremeden Dubai üzerinden İran'a geri gönderilen Vayeghan için havalimanında bulunduğu saatlerde, hukukçular tarafından yapılan itiraz ertesi gün sonuçlanmıştı. California Federal Mahkemesi'nden hakim Dolly M. Gee, Vayeghan'ın vizesi müddetince Amerika'da kalabileceğine hükmedilerek Los Angeles'a geri gönderilmesine karar vermişti.

C3rTNpmVMAEpe91

Karar metninde, Vayeghan'ın sınırdışı edilmesinin 'telafisi mümkün olmayacak' zarara sebep olacağı belirtilerek ABD'ye girişine izin verildiği ifadelerine yer verilmişti.

​Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) ve avukat Stacy Tolchin'in hukuki mücadelesinin ardından ülkeye giriş yapan Vayehgan, LAX Havalimanı'nda yaptığı konuşmada, haklarını savunmak için kendisi adına mücadele veren herkese teşekkür ederek, "İnsan hakları dediğimiz şey işte bu, gördüğüm destek ve ilgi beni şok etti, beni onurlandırdınız, işte insanlık bu" şeklinde konuştu.

Haber Ara