Dolar

32,5309

Euro

34,8014

Altın

2.432,88

Bist

9.722,09

Trump’ın skandal mektubuna tepkiler sürüyor! Davutoğlu: ABD heyeti ile yapılacak görüşmeler iptal edilsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ağır ifadelerin kullanıldığı Trump'ın skandal mektubuna, bir tepki de parti kurma çalışmalarını sürdüren eski başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Davutoğlu, AK Parti hükümetinden, ABD heyeti ile yapılacak görüşmelerin iptal edilmesini istedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-17 11:17:30

Trump’ın skandal mektubuna tepkiler sürüyor! Davutoğlu: ABD heyeti ile yapılacak görüşmeler iptal edilsin

ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği skandal mektup ile ilgili tepkiler sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ağır ifadelerin kullanıldığı ve terör örgütü PYD'li bir isimle müzakerenin önerildiği skandal mektuba, bir tepki de parti kurma çalışmalarını sürdüren eski başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

AK Partiden'den istifa eden ve parti kurma çalışmalarını sürdüren eski başbakan Ahmet Davutoğlu ''ülkemize gelecek Amerikan heyetine son dönemde takındıkları haksız ve hadsiz tutum nedeniyle gerekli cevap verilmelidir'' açıklamasında bulundu. 

Türkiye'nin haklı güvenlik endişelerinin karşılanması için başlattığı operasyonla terör tehdidinin bertaraf edilmesini umduğunu söyleyen Davutoğlu ''operasyon kısa ve uzun vadede coğrafyamızdaki kardeş halkların hukukuna zarar vermemelidir'' mesajı verdi.  

Ayrıca Davutoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği skandal mektubun ortaya çıkmasının ardından çağrıda bulundu.

Twitter hesabından söz konusu mektupla ilgili tepkisini dile getiren Davutoğlu, 'Cumhurbaşkanı şahsında Türk milleti ve devleti rencide edilmiştir' dedi.

Davutoğlu, AK Parti hükümetinden yarın (bugün) Türkiye'yi ziyaret edecek olan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo görüşülmemesini ve Erdoğan'ın Kasım ayında ABD'ye yapacağı belirtilen ziyaretin iptal edilmesini istedi.

 

Haber Ara