Dolar

32,4932

Euro

34,9484

Altın

2.439,44

Bist

9.716,77

Trump'ın Siyonist damadı Jared Kushner: Filistinliler mağdur rolünü oynayamayacaklar

Trump'ın açıkladığı İsrail-Filistin planının arkasındaki isim olan damadı ve danışmanı Jared Kushner, Filistinlilere yönelik 'aşağılayıcı' açıklamalarını sürdürüyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-01 12:28:28

Trump'ın Siyonist damadı Jared Kushner: Filistinliler mağdur rolünü oynayamayacaklar

Daha önce Filistinlilere "devlet olmak istediniz diye devlet olamazsınız" açıklamasında bulunan Kushner, şimdi de "Filistinlilerin önüne teklif geldiğinde mağdur rolünü oynayamayacaklar" dedi.

"ANLAŞMA MÜTHİŞ BİR ADIM"

ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı ve damadı Jared Kushner, Beyaz Saray'ın Filistin-İsrail çatışmasını yatıştırmak için ilân ettiği barış planını bu iki tarafın ilişkilerindeki “donukluğu kırmak adına müthiş bir adım” olarak değerlendirdi.

"CİDDİ BİR TEKLİF"

Şarku'l Avsat'ın haberine göre ‘Al Majalla' dergisinden Mustafa ed-Desuki'yle telefon görüşmesi yapan Kushner, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve onun rakibi Benny Gantz'ın söz konusu planı kabul ettiğine işaret ederek “İsrail'in ciddi bir teklifte karar kılmasını sağladık” dedi.

Aynı zamanda tarihte bir ilk olarak Netanyahu ve Gantz'ın bir plan temelinde müzakereye oturmayı ve bir harita oluşturmayı kabul ettiğini ifade etti.

"FİLİSTİNLİLER MAĞDUR ROLÜ OYNAYAMAYACAK"

Planın açıklanmasından sonra Filistinlilerin protestolarıyla ilgili olarak, Filistin halkının uzun süre sahte vaatlerle aldatıldığını söyleyen Kushner, tarihteki en eski mülteci sorununun 21. yüzyılda azaltıldığını belirterek, “Şu anda dünya çapında 70 milyon mültecimiz var” dedi. Filistin liderliği konusunda ise “Masada önlerine hakikî bir teklif geldiğinde, mağdur rolünü oynayıp para toplamaya devam etmeleri zor olacak” ifadelerini kullandı.

"MÜZAKERE MASASINA OTURURLARSA ESNEK DAVRANIRIZ"

Kushner, Trump'ın İsrail halkı ve liderlerine duyduğu sağlam güvenin Filistin için asla bir sorun teşkil etmemesi gerektiğini ifade ederek, “Filistinliler müzakere masasına oturursa, ABD bazı konularda esnek davranacak” dedi.

"ŞU AN BİR FIRSATLARI VAR"

İsrail-Filistin çıkmazını sona erdirme konusundaki ABD ve Arap çıkarlarının birbirine oldukça benzediğine değinen Kushner, “Bu mücadele, radikalliğe hizmet ediyor. Bu anlaşma, hatta yalnızca teklifi bile cihatçıların gerekçelerini geçersiz kılacak. Zira şuan Filistin halkının Doğu Kudüs'ü de içine alan bir devlet kurma ve ekonomik kalkınma fırsatı var” açıklamalarında bulundu.

Kushner, açıklamalarına, söz konusu planın, başta Mescid-i Aksa olmak üzere Kudüs'teki tüm kutsal mekânların dini gezilerle uluslararası ziyarete açık olması konusuna özel bir önem verdiğini söyleyerek devam etti.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1344209_2

Haber Ara