Dolar

32,3761

Euro

34,9957

Altın

2.326,02

Bist

9.087,80

'Trump’ın Ortadoğu barış planı İsrail yanlısı olmayacak”

İsrail Channel 10 kanalının diplomasi muhabiri Barak Ravid’in, Amerikalı üst düzey bir diplomata dayandırdığı bilgiye göre Trump’ın “Orta Doğu barış planı İsrail yanlısı olmayacak”.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-14 11:20:24

'Trump’ın Ortadoğu barış planı İsrail yanlısı olmayacak”

TIMETURK | ÇEVİRİ

Axios.com'da yayınlanan habere göre ABD Başkanı Trump'ın Orta Doğu barış planını hazırlayan diplomatlardan biri planın İsrail yanlısı ve taraflı bir plan olmayacağını ifade etti. Haberde yer alan ifadelere göre Amerikalı yetkili, “Bizim barış planımız bir ‘Bibi planı' değil” dedi. Bibi ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun kastedildiği ifade edildi.

Haberde muhabir tarafından Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın yardımcılarının Amerika'nın barış planın “doğuştan ölü” olduğunu söyledikleri ve bu ekibin son bir buçuk yıldır Netanyahu'nun yararına çalıştıklarını söyledikleri belirtildi. Amerika'nın ise Filsitinlilere kamusal anlamda ve özel yollarla Arap ülkeleri aracılığıyla mesaj göndermeye ve hemen planı reddetmemeye davet ettiği ifade edildi.

“PLANDA İKİ TARAFIN DA HOŞLANMAYACAĞI YANLAR VAR”

Yine üst düzey diplomatın ağzından şu ifadelere yer verildi:

Bir ‘Bibi plan' hazırlamak isteseydik ki bu adil, dengeli ve gerçekçi olmazdı, bunu 17 ay önce yapardık. Bizim planımız ‘Bibi plan' olarak nitelemek adil bir niteleme olmaz. Planda iki tarafın da hoşlanmayacağı kısımlar olacak.”

Haberde Beyaz Saray Ortadoğu barış ekibinin Jared Kushner ve Jason Greenblatt eşliğinde Kudüs, Kahire, Riyad ve Doha'ya gideceği ve görüşmelerde planı ve Gazze krizinin konuşulacağı aktarıldı. Ancak Kushner ve Greenblatt Beyaz Saray'ı büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan Trump kararı nedeniyle boykot eden Filistinli yetkililerle görüşmeyecek. Buna rağmen Beyaz Saray'ın barış planı sunulduktan sonra Filistinlilerle irtibatı yenilemeye ve Arap-Batı ülkelerinin planın içinde ne olduğunu gördükten sonra Filistinlileri ikna etme şanslarının olduğuna inandığı belirtildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara