Dolar

32,3397

Euro

35,1053

Altın

2.239,53

Bist

8.855,15

Trump’ın Meksika duvarı planına durdurma kararı

ABD’de bir mahkeme, Başkan Trump’ın Meksika sınırına duvar örme projesinin finansmanı ile ilgili çalışmaları geçici tedbir kararı alarak durdurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-26 09:39:37

Trump’ın Meksika duvarı planına durdurma kararı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın, Meksika sınırına inşa etmek istediği duvarın finansmanı ile ilgili çalışmalar, Kaliforniya eyaletindeki bir federal mahkeme tarafından geçici tedbir kararı ile durduruldu.

İNŞAATLAR YASAKLANDI

Deutsche Welle Türkçe'nin AFP'den aktardığı habere göre kararı açıklayan Hakim Haywood Gilliam, ABD Savunma Bakanlığı bütçesine ait kaynaklarla, Arizona ve Teksas eyaletlerindeki, Yuma ve El Paso sınır tesislerinin inşaat girişimini mahkemece yasakladığını duyurdu.

TRUMP, DUVAR KONUSUNDA ISRARLI

Başkan Trump, "Yasa dışı göç ve uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele" için gerekli olduğunu öne sürerek, ABD-Meksika sınırına boydan boya duvar örülmesini istiyor. Ancak bu planın hayata geçirilebilmesi için gerekli olan milyarlarca dolarlık bütçe, daha önce ABD Kongresi tarafından engellenmişti. Trump da bunun üzerine, kendine farklı bütçe kalemlerinden maddi kaynak kullanma yetkisi veren ulusal acil durum ilanında bulunmuştu.

SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AKTARILAN PARALAR

Son olarak ABD Savunma Bakanlığı, sınır hattında oluşturulacak yeni tesisler için bir buçuk milyar dolar ayrıldığını duyurdu. Pentagon'dan yapılan açıklamada, bu parayla Arizona ve Teksas sınırında 125 kilometrelik bir hat boyunca yeni tesisler inşa edileceği bildirildi. Savunma Bakanlığı geçen Mart ayında da Teksas eyaletinin farklı bir bölgesindeki inşaat çalışması için bir milyar dolar aktarmıştı.

 

Haber Ara