Dolar

32,5998

Euro

34,8565

Altın

2.494,74

Bist

9.542,85

'Trump'ın kararı Müslümanlara yönelik'

ABD Başkanı Trump'ın imzaladığı 'vize yasağı' kararnamesine tepkiler sürerken, Temsilciler Meclisi'nin ilk Müslüman vekili olan Ellison, 'Bu karar tamamen Müslümanlara yönelik bir yasak' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-30 21:35:15

'Trump'ın kararı Müslümanlara yönelik'

ABD Temsilciler Meclisine seçilen ilk Müslüman olan Minnesota Vekili Keith Ellison, ABD Başkanı Donald Trump'ın vize yasağı kararına ilişkin, "Bu karar tamamen Müslümanlara yönelik bir yasak." değerlendirmesinde bulundu.

Trump'ın cuma günü imzaladığı kararnameyle 7 İslam ülkesinin vatandaşlarına getirdiği vize yasağına tepkiler devam ediyor.

Trump hiçe sayıyor

Ellison, yaptığı açıklamada, "Farklı dinlere karşı tolerans bu ülkenin temel taşıdır. Trump, bu değeri hiçe sayıyor ve bu da problemlerin merkezidir." diye konuştu.

Karar müslümanlara yönelik

ABD'deki havaalanlarında yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Ellison, "Bu karar tamamen Müslümanlara yönelik bir yasak ve buna yoğunlaşmamız gerekiyor çünkü bu yeni karşılaştığımız bir durum." değerlendirmesinde bulundu.

Trump'ın göreve gelişinin ilk haftasında Irak, Suriye, İran, Sudan, Libya, Somali ve Yemen vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklamasının ardından çok sayıda kişi havaalanlarında gözaltına alınmıştı. 

Haber Ara