Dolar

32,3693

Euro

34,9545

Altın

2.325,65

Bist

9.086,70

Trump'ın 'hassas dosya'sıyla ilgili kanıtlar bulundu

Rusya'nın elinde Trump'a ait hassas bilgiler bulunduğu iddiasını içeren istihbarat raporunun bir bölümünün doğruluğu kanıtlandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-11 14:10:22

Trump'ın 'hassas dosya'sıyla ilgili kanıtlar bulundu

ABD Başkanı Donald Trump hakkında Rusya'nın elinde 'hassas' bilgiler olduğuna dair istihbarat raporuna ilişkin yeni gelişmeler yaşanıyor.

CNN'in haberine göre, bir İngiliz istihbarat ajanının hazırladığı 35 sayfalık dosyadaki bazı bilgilerin doğruluğu ABD'li yetkililer tarafından kanıtlandı. Trump'ın görevi devralmasından önce, dönemin başkanı Barack Obama ve başkan seçilen Donald Trump, dosyayla ilgili olarak bilgilendirilmişti.

Doğruluğu kanıtlanan yeni bilgilerde, iddia edildiği gibi Trump'a ait 'müstehcen' bilgilerin yer almadığı belirtilirken, Rus yetkililerin kendi aralarında yaptığı görüşmelerin doğruluğunun kanıtlandığı ifade edildi. Dosyada yer alan onlarca konuşmadan bazılarının, dosyada bahsedilen kişiler tarafından, dosyada bahsedilen yerlerde ve dosyada bahsedilen günlerde yapıldığı tespit edildi. Ancak CNN'in haberini dayandırdığı istihbarat ve yargı yetkilileri konuşmaların içeriğine dair bir bilgi vermedi.

Haberde, doğruluğu kanıtlanan konuşmaların Trump'la bir bağlantısı olup olmadığı konusunda bilgi edinilemediği belirtilirken, 35 sayfalık dosyadaki bilgilerin bir kısmının doğru olduğunu tespit eden yetkililerin dosyanın geri kalanı konusunda da araştırmalarını hızlandırdığı belirtildi.

Konuyla ilgili yorum yapan Beyaz Saray Basın Sekreteri Sean Spicer, CNN'in yalan haber yaptığını söyledi. Spicer, "CNN'in yalan haberlerinden nefret etmeye devam ediyoruz. CNN'in, Başkan Trump'ın işleri ABD'ye geri getirmek, ulusu korumak, Japonya ve diğer uluslarla iyi ilişkiler geliştirmek konusundaki başarısına odaklanması gerekiyor. Başkan Trump, ulusa verdiği mesaj ve gösterdiği vizyon nedeniyle seçimleri kazandı." ifadeleri yer aldı.

CIA, FBI ve Adalet Bakanlığı yetkilileri ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Haber Ara