Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

Trump'ın Halep planı

Esed ve İran destekli grupların katliamı sebebiyle Halep'i terk etmek zorunda kalan sivillerin durumunun 'çok acı' olduğunu söyleyen ABD'nin seçilmiş başkanı Trump, Halepliler için güvenli bölge oluşturacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-16 11:28:43

Trump'ın Halep planı

Yeni Şafak'ın haberine göre; ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Esed rejimi ve Şii milis güçlerin katliamı sebebiyle dünyanın gözleri önünde zorunlu olarak şehirlerinden tahliye edilen Halepliler'in durumu hakkında değerlendirmede bulundu. Trump, yaşananların çok üzücü olduğunu söyledi.

ABD'nin Suriye'de "güvenli bölgeler" oluşturacağını söyleyen Trump, Haleplileri bu bölgelere yerleştireceğini öne sürdü.

"İKİNCİ BİR ŞANSA SAHİP OLACAKLAR"

Körfez ülkelerinden yüksek miktarlarda alacağı paralar ile Suriyeli siviller için güvenli bir bölge inşa edeceklerini açıklayan Trump, "Böylece insanlara yardım etmiş olacağım ve insanlar ikinci bir şansa sahip olacaklar" dedi.

Zorunlu göç denemesinin ilki, Esed rejimi ve muhaliflerin uzlaşmasına rağmen Şii milisler tarafından ihlal edilmişti. Halep'ten, şimdiye kadar 5 konvoyla 7 binin üzerinde kişinin tahliye edildiği açıklandı.

Halep'te katliamın ve zorunlu tahliyenin yaşandığı vakitlerde ABD yönetimi ve ABD basını yaşanan insanlık utancını görmezden geldi.

ABD yönetimi ve ABD basını yaşanan insanlık utancını görmezden geldi.

ERDOĞAN OBAMA'YI ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halep'teki sivillerin tahliyesi konusunda ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Almanya Başbakanı Merkel ile görüştüğünü açıklamıştı.

Obama ile uzunca bir görüşme yaptığını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

"Sayın Obama ile uzunca bir görüşmemiz oldu, kendileriyle yaptığımız görüşmede de sadece Suriye değil aynı zamanda Irak'taki gelişmeleri de ele aldık, Irak konusunu da görüştük. Çünkü bölgede şu anda sadece Suriye yok, aynı zamanda Irak var. Irak'ta da özellikle Telafer ve Sincar'da istenmeyen bir durum olması halinde buradaki sorumluluğumuzun ne denli önemli olduğunu da kendilerine ifade ettim. Kendileri, 'Biz nasıl yardımcı olabiliriz?' dediler, ben de kendilerine nasıl yardımcı olabileceklerini ayrıca ifade ettim."

ABD Başkanı Barack Obama, "Türkiye'nin Halep'teki çabalarını takdir ediyorum" açıklamasında bulundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara