Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Trump'ın göçmenler kararına Ak Parti ve Erdoğan'dan neden ses yok?

'Trump'ın bazı Müslüman ülke vatandaşlarına yönelik kararnamesine Erdoğan'ın ve Ak Parti'nin eleştiride bulunmaması düşündürücüdür...'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-30 13:51:21

Trump'ın göçmenler kararına Ak Parti ve Erdoğan'dan neden ses yok?

TİMETURK | HABER MERKEZİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı Donald Trump'ın "mültecilerin ülkeye kabulünü sınırlandıran ve göçmen vizelerine katı güvenlik prosedürleri getiren" ve "terörle ilintili olduğu düşünülen" ülkelerden gelenlerin 30 gün boyunca ABD'ye kabul edilmeyeceğine ilişkin kararnamesine ve kararnameyle ilgili yargı kararına değindi.

Altay, "Her vesile ile Müslümanlıktan söz eden Tayyip Erdoğan'ın, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin üst düzey yöneticilerinin bu konudaki sessizliği düşündürücüdür. Trump'ın son kararıyla ilgili tutarlı, onurlu bir tutum takınmasını bekmiyoruz" dedi.

Dünyadaki bütün Müslümanların itibarına yönelik ağır bir saldırıya sessiz kalınamayacağını vurgulayan Altay, "Türkiye mülteci üreten savaş politikalarına katkı sunmak yerine, mülteci haklarını savunan milyonlarla birlikte olmalıdır. Hükümetin, Trump'ın son kararıyla ilgili tutarlı, onurlu bir tutum takınmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Haber Ara