Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

Trump'ın gizemli Kuzey Kore tweetine Rusya'dan cevap geldi

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Kuzey Kore ile ilgili işe yarayacak tek bir şey var' mesajını değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Washington'a itidal çağrısı yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-09 16:50:50

Trump'ın gizemli Kuzey Kore tweetine Rusya'dan cevap geldi

Basın mensuplarını sorusu üzerine Trump'ın sosyal medya hesabından paylaştığı "Kuzey Kore ile ilgili işe yarayacak tek bir şey var" mesajını yorumlayan Peskov, "Daha önce tüm tarafları itidalli davranmaya ve gerilimi tırmandıracak adımlardan uzak durmaya çağıran Moskova, bu çağrıyı yapmaya devam ediyor" dedi.

Trump, Twitter'dan paylaştığı mesajında "Başkanlar ve onların yönetimleri Kuzey Kore ile 25 yıldır konuşuyor, yapılan anlaşmalar ve harcanan onca para bir işe yaramadı, anlaşmalar daha mürekkepleri kurumadan ihlal edildi, böylece Amerikalı müzakereciler aptal konumuna düşürüldü. Özür dilerim ama işe yarayacak sadece tek bir şey var!" ifadelerini kullanmıştı.

PESKOV: İRAN ANLAŞMASI BOZULURSA OLUMSUZ SONUÇLAR DOĞAR

Öte yandan Peskov, Trump'ın eski Başkan Barack Obama döneminde kabul edilen İran nükleer anlaşmasından çıkması durumunda olumsuz sonuçlar doğacağını da belirtti.

"Eğer özellikle ABD gibi kilit bir ülke anlaşmadan çekilirse, bunun negatif sonuçları olacak" diyen Peskov, bu sonuçların mahiyetini tahmin etmeye çalıştıklarının da altını çizdi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara