Dolar

32,5743

Euro

35,0169

Altın

2.428,43

Bist

9.722,09

Trump'ın eski danışmanı Moskova'da

Trump'a danışmanlık yapan Page, bir dizi görüşme yapmak için Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-08 16:36:01

Trump'ın eski danışmanı Moskova'da

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası döneminde dış politika danışmanlığını yapan Carter Page, işadamları ve 'düşünce liderleri' ile bir dizi görüşme yapmak için Rusya'nın başkenti Moskova'ya gitti.

Bir dönem petrol piyasası danışmanı olarak Rus enerji şirketi Gazprom için de çalışan Page, RİA Novosti'ye demecinde, "Moskova'da etkili işadamları ve düşünce liderleri ile toplantılar yapacağım" dedi. Page 13 Aralık'a şehirde kalacağını söyledi.

Page, Trump'ın dış politika danışmanı olarak çalıştığı dönemdeyse Washington ve Moskova'nın ortak amaçları olduğunu fakat ABD'nin 'kibirli' politikalarının çoğu zaman bu ortak çıkarları göz ardı ettiğini ifade etmişti.

​'KREMLİN VE RUS DIŞİŞLERİ'NİN TRUMP'IN ESKİ DANIŞMANIYLA GÖRÜŞMEK GİBİ PLANLARI YOK'

Page'in Moskova'da kimlerle bir araya geleceği belirsizliğini korurken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Trump'ın eski danışmanı ile herhangi bir temas kurmadıklarını şu anda da kurmak gibi bir planlarının olmadığını söyledi.

Rus Dışişleri'nden de benzer bir açıklama geldi. Nitekim Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Page ile görüşme planlarının olmadığını belirtti.

Haber Ara