Dolar

32,5063

Euro

34,7837

Altın

2.485,78

Bist

9.553,85

Trump'ın eski danışmanı hakkında hapis istemi

ABD'de yapılan seçimlere müdahale konusunda yürütülen soruşturma kapsamında Trump'ın eski güvenlik danışmanı hakkında 1 yıl hapis cezası talep edildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-12 12:16:48

Trump'ın eski danışmanı hakkında hapis istemi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in FBI ajanlarına yalan söylemek suçundan bir yıl cezası istendi. Flynn, Trump'ın 2016 başkanlık seçimlerine Rusya'nın müdahalesi soruşturması sırasında yalan ifade vermekle suçlanıyor.

Beyaz Saray'daki görevi sadece 24 gün süren Michael Flynn, FBI'a Rusya bağlantıları hakkında yalan söylemekten Aralık 2017'de suçlu bulunmuştu. Suçunu kabul eden eski ulusal güvenlik danışmanı 18 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak.

Flynn'in avukatları, eski ulusal güvenlik danışmanın özel savcılık ve diğer hükümet bürolarıyla 19 kez bir araya gelerek ABD Adalet Bakanlığı ile binlerce belge paylaştığını belirtti.

Özel yetkili savcı Robert Mueller da Flynn'in soruşturmalarda işbirliğine gittiğini açıkladı.

Michael Flynn, özel yetkili savcı Mueller'in 2016 ABD seçimlerini etkilemeye yönelik Rus müdahalesi soruşturmasında Trump yönetiminden suçlu bulunan tek yetkili oldu.

Flynn'in avukatları, soruşturmalardan önce müvekillerinin FBI ajanlarına yalan söylemenin suç kabul edileceği konusunda uyarılmadığını iddia ediyor. Eski bir general olan Flynn'in orduda aldığı şeref madalyaları da mahkeme dosyasına eklendi.

ABD Başkanı Donald Trump 2016 Başkanlık seçimlerine Rusya'nın müdahale ettiğine dönük iddiaları reddediyor ve bu soruşturmaları 'cadı avı' olarak tanımlıyor.

Haber Ara