Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Trump’ın danışmanı Peter Navarro Kanada Başbakanı Trudeau'dan özür diledi

Amerikan Başkanı Donald Trump’ın ticari danışmanı Peter Navarro, Kanada Başbakanı Justin Trudeau için söylediği “Cehennemde özel bir yeri var” sözleri için özür diledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-13 12:05:00

Trump’ın danışmanı Peter Navarro Kanada Başbakanı Trudeau'dan özür diledi

TIMETURK | ÇEVİRİ

Medyada yer alan haberlere göre Navarro, Trudeau'nun ticari vergilerde değişikliğe gidilmesini reddetmesinin ardından bu açıklamaları yapmıştı.

NAVARRO: HATALI KONUŞTUM

Bir basın toplantısında konuşan Navarro, G7 üyelerine önemli bir mesaj göndermek isterken böyle bir dil kullanmanın kendi hatası olduğunu dile getirdi.

G7 Zirvesi'nin son gününde Navarro, “Başkan Donald Trump'a dair art niyet diplomasisine giren ve onu kapıdan çıkarken sırtından bıçaklamaya çalışan herhangi bir yabancı lider için cehennemde özel bir yer vardır” demişti.

Bu açıklamalar ise Trudeau'nun Trump'ın Kanada, Meksika ve Avrupa Birliği'ne çelik ve aliminyumda gümrük verigisi uygulama kararının ardından Kanada'nın da aynı şekilde 1 Haziran'dan itibaren karşılık niteliğinde önlem alarak Amerikan çelik ve aliminyum ürünlerine yüzde 25 ve yüzde 10 oranında vergi uygulayacağını ilan etmesinin ardından geldi.

TRUMP DA “KUZU GİBİYDİ” DEMİŞTİ

Trump da benzer açıklamalar yaparak Trudeau'yu konuşmalar sırasında “kuzu gibi” şeklinde nitelemişti.

Tweetinde ise “Kanada Başbakanı Justin Trudeau G7 toplantısı boyunca çok kuzu gibi davranmıştı bu ben orayı terk ettikten sonra basın konferansı vererek, “Amerikan vergileri bir çeşit aşağılama” demek içinmiş. Kendisi “Kabadayılık edemeyecek”. Çok ikiyüzlüce ve zayıf. Bizim vergilerimiz onu süt ürünlerine getirdiği yüzde 270 verginin karşılığıydı'” diye yazmıştı.

Trump'ın ekonomi danışmanı Larry Kudlow da Trudeau'yu “bizi arkamızdan bıçakladı” diyerek suçlamış ve “iç tüketim için havalı politik bir duruş” sergilemekle eleştirmişti.

Haber Ara