Dolar

32,5733

Euro

34,6669

Altın

2.520,86

Bist

9.524,59

Trump'ın damadı Kushner'in son ortağı İsrailli Menora

Amerikan Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner, İsrail’le işleri büyütüyor!

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-08 10:00:09

Trump'ın damadı Kushner'in son ortağı İsrailli Menora

TIMETURK - ÇEVİRİ

New York Times'da yer alan bir habere göre, Ortadoğu'da barışı sağlamak üzere İsrail'le diplomatik iişkiler konusunda görevlendirilen Trump'ın damadı Jared Kushner işlerini büyütmeye devam ediyor. Diplomatik çevreler tarafından Amerika'nın Ortadoğu politikasını ticari ilişkilerine alet ederek olumsuz yönde etkilemekle suçlanan Kushner, habere göre en son ticari anlaşmasını da İsrail'in en büyük finansal kurumlarından biri olan Menora ile yaptı.

30 MİLYON DOLAR

Kushner ailesinin emlak şirketi Menora Mivtachim'den yatırımlar aldı. 30 milyon dolar olduğu söylenen yatırımın kamuya açık olarak yapılmadığı öne sürüldü. Anlaşmayla Kushner ailesi tarafından yönetilen 10 Maryland apartman kompleksine önemli ölçüde yeni varlıklar katıldığı iddia edildi. Geçen yıl Beyaz Saray'daki görevine başlayan Kushner'in işlerinin bir kısmını sattığı ancak aile şirketlerinde halen Baltimore ve çevresindeki apartman binaları da dahil olmak üzere paylarıının olduğu belirtiliyor.

KUSHNER MENORA'YA BİZZAT ARACI OLDU

Menora ile yapılan alım satım işlemi İsrail'li partnerleriyle Kushner ailesi arasındaki ilişkiyi ortaya çıkaran son ticari anlaşma olarak vurgulanırken, Menora'nın İsrail'in en zengin ailelerinden biri olduğu ve sahip oldukları bir İsrail bankasının da Amerika'da suç soruşturmasına konu olduğu haberde belirtildi.

NEDEN KAMUYA AÇIK DEĞİL?

Federal ahlak kanunlarına ters düşmemek adına ve Kushner'in işlerini etkilememesi için ticari anlaşmaların kamuya açık yapılmadığı ve Kushner'in anlaşmaya bizzat aracı olduğu öne sürüldü.

 

Haber Ara