Dolar

32,3397

Euro

35,1313

Altın

2.240,84

Bist

8.877,92

Trump'ın cehaletini açığa vuran kitap!

Yakın zamanda yayımlanan bir kitap, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Hindistan ve Çin arasında arasında ortak sınırlar olduğunu bilmemesi nedeniyle tarihi ve coğrafi bilgilere aşina olmadığını ortaya koyuyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-16 13:32:09

Trump'ın cehaletini açığa vuran kitap!

Yakın zamanda yayımlanan bir kitap, ABD Başkanı Donald Trump'ın Hindistan ve Çin arasında arasında ortak sınırlar olduğunu bilmemesi nedeniyle tarihi ve coğrafi bilgilere aşina olmadığını ortaya koyuyor.

'Çok Dengeli Bir Dahi' başlıklı kitap, Washington Post gazetesi muhabirleri Philip Rucker ve Carole Leung tarafından yazıldı.

Yazarlar, Trump'ın, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile Çin'in Hindistan'a yönelik tehdidini tartışmak üzere yaptığı bir toplantıda yaptığı konuşmada, "Çin, sınırlarınızda gibi değil" dedi.
Hindistan Başbakanı'nın Trump'ın tuhaf ifadeleri karşısında şaşırdığı ve uzun müddet sesiz kaldığı açıklandı.

Bu toplantıdan sonra Trump'ın bir yardımcısı, ABD ile diplomatik ilişkilerinde "Hintlilerin tepki olarak bir adım geri adım attığını" söyledi.

Kitap, Trump'ın 2017 yılında ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'a, ABD şirketlerinin ticari anlaşmalar yapmak için yabancı yetkililere rüşvet vermesini engelleyen 'Yabancı Yolsuzluk Uygulamaları Yasası'ndan kurtulmaya yardımcı olmak için baskı yaptığını da bildirdi.

Hindistan, Çin ile ortak sınırlara sahiptir ve iki ülke, 1962'de Himalayalar'daki bir bölge üzerinde aralarındaki sınır anlaşmazlığı nedeniyle savaştı.

ABD Başkanı Trump, NASA'nın Mars'a gidiş projesini eleştirmek için yaptığı bir sosyal medya paylaşımında imza attığı büyük gafla da alay konusu olmuştu. Trump sosyal medya paylaşımında, "Harcadığımız tüm paraya rağmen, NASA hala Ay'a gitmekten bahsetmemeli, biz bunu zaten 50 yıl önce yaptık. Mars dahil (ki Ay da onun bir parçası) yaptığımız daha büyük şeylere odaklanmalılar" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'nin Suriye'ye düzenlemeyi planladığı operasyon konusunda çelişkili açıklamalar yapan Trump, attığı tweetlerden birinde, "Harika ve eşsiz bilgeliğim çerçevesinde Türkiye'nin çizgiyi aştığını düşünürsem ekonomisini yerle bir ederim" ifadesini kullanmıştı.

Trump'ın kendini "Harika ve eşsiz bir bilge" olarak tanımlaması da sosyal medyada alay konusu olmuştu..

 

 

 

Haber Ara