Dolar

32,5531

Euro

34,8437

Altın

2.431,65

Bist

9.722,09

Trump'ın çalışanlarından ırkçı mesajlar

Trump'ın kampanya çalışanlarının sosyal medya üzerinden ırkçı ve İslam karşıtı mesajlar yayınladığı belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-23 03:26:31

Trump'ın çalışanlarından ırkçı mesajlar

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Donald Trump'ın seçim kampanyasında çalışan bazı görevlilerin sosyal medyada ırkçı ve Müslüman karşıtı mesajlar paylaştığı ortaya çıktı.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın seçim kampanyası görevlilerinin sosyal medyada Müslüman karşıtı, Meksikalılarla alay eden, Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 'asılması' çağrısı yapan ve olası bir iç savaşa hazırlandıklarını belirten mesajlar paylaştıkları bildirildi. 

Haber ajansı Associated Press, Trump'ın seçim kampanyasında maaşlı çalışan 50'den fazla eski ve yeni görevlinin sosyal medya hesaplarını inceledi. Buna göre, bu kişilerden en az 7'si açıkça ırkçı, şiddeti destekleyen veya Müslümanlara karşı oldukça düşmanca mesajlar yazdı.

'KERRY'Yİ ASALIM'

Örneğin, Trump'ın ekibindeki bir grafik tasarımcı, siyahları cahil, sorumsuz ve çok çocuk sahibi olmakla eleştiren video paylaştı. Güney Carolina'da yaşayan Teresa Unrue isimli tasarımcı, 11 Temmuz'da paylaştığı videoyu takipçilerinin de paylaşmasını istedi. Annie Marie Delgado adlı teşkilat organizatörü ise siyahların beyazlara yönelik şiddet içeren suçlar işlediğine dair paylaşımlarda bulundu. Delgado, bir başka mesajında da Dışişleri Bakanı John Kerry ile oyuncu Jane Fonda'yı birlikte gösteren, sahteliği kanıtlanmış bir fotoğrafı yayınladı. Delgado, yorum kısmına da "Bunları asalım diyorum" notunu düştü.

Müslümanların ABD'ye alınmaması gerektiğini savunan Trump'ın destekçilerinin mesajları arasında Müslüman karşıtlığının oldukça yaygın olduğu görüldü. Örneğin, Virginia'da Trump kampanyasının saha direktörü Mark Kevin Lloyd, 30 Haziran'daki mesajında İslam'ın 'barbar bir inanç' olduğunu iddia etti.

Haber Ara