Dolar

32,5437

Euro

34,9819

Altın

2.430,62

Bist

9.745,28

'Trump ilk gezisini Türkiye'ye yapabilir'

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, Trump'ın ilk gezisini Türkiye'ye yapabileceğini iddia etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-10 09:15:40

'Trump ilk gezisini Türkiye'ye yapabilir'

TIMETURK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, "Trump muhtemelen ilk gezisini bu bölgeye yapacaktır. Çünkü, Obama yönetiminin yanlışları tamamıyla bu coğrafyadadır." dedi.

Çekirge, ABD Başkanı Barack Obama'dan görevi devralmasına sayılı günler kalan 45. Başkam Donald Trump'ın ilk yurtdışı gezisini Türkiye'ye yapabileceğini öne sürdü.

Fatih Çekirge 'Trump ilk gezisini buraya yapabilir' başlıklı yazısında bu iddanın gerekçelerini şöyle açıkladı;

"Başlık biraz iddialı gelebilir. Ayrıca Washington'dan bir haber de almış değilim. Yalnızca, Trump'ın ne dediklerine bakıyorum. Bir de bizim bölgemizdeki olaylara… Başlıktaki ‘buraya'dan kastım, Bağdat'tan İstanbul'a kadar olan bir çatışma alanıdır. Şimdi anlatabilirim…

Türkiye, Obama yönetiminin kabul ettiği, ‘YPG ittifakı'na karşı Trump yönetimiyle bu meseleyi konuşacaktır. - Türkiye'nin Bağdat'la başbakan düzeyinde temas kurması, Trump yönetimine önemli bir mesajdır. Bu ziyaretle Türkiye, ABD'nin yeni yönetimine şu mesajı vermiştir: - Biz burada konuşmaya hazırız. Yeter ki, karşımızda güvenebileceğimiz bir ABD yönetimi olsun." Hatırlayın…

"TRUMP İLK GEZİSİNİ TÜRKİYE'YE YAPACAKTIR"

Obama, yönetime geldiğinde ilk demeci şu olmuştu: "Irak'tan, Afganistan'dan ve bölgeden askerlerimizi çekiyoruz." Obama, kendi askerleri yerine bölgedeki Arapları, Kürtleri kullanmak istedi. Ama böylece, 60 yıllık NATO partneri Türkiye'yi unuttu. İnisiyatifi de Rusya'ya kaptırdı. İşte şimdi Trump bu gerçeğe göre hareket edecektir. O nedenle diyorum ki… - Türkiye sahada olarak doğru yapmıştır. - Trump muhtemelen ilk gezisini bu bölgeye yapacaktır. Çünkü, Obama yönetiminin yanlışları tamamıyla bu coğrafyadadır. Daha da önemlisi… Trump gibi bir adam, illa ki meselenin yaşandığı yeri kendi gözleriyle görecektir. Çünkü inşaatçıdır… Çünkü emlakçıdır… Özetle… Obama bir avukat olarak, olay yerine gitmeden mahkemeye çıktı. Trump ise, şantiyeyi görmeden karar vermeyecektir."

20 OCAK'TA GÖREVİ DEVRALACAK

45. Başkan seçilen Donald Trump'ın görevi 20 Ocak'ta Obama'dan devralması bekleniyor. 

 

 

Haber Ara