Dolar

32,4932

Euro

34,9484

Altın

2.439,44

Bist

9.716,77

Trump için zor günler!

Dünya liderleriyle görüşmelerinde uzun süren el sıkmalarıyla bilinen ABD Başkanı Trump, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya çapında alınan fiziksel temastan kaçınma tedbirlerinin 'tuhaf bir his' oluşturduğunu söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-13 12:00:01

Trump için zor günler!

Küresel bir salgına dönüşen ölümcül koronavirüsü, dünya liderlerinin yaşamlarını da etkiliyor.

Dünya liderleriyle görüşmelerinde uzun süren el sıkmalarıyla bilinen ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya çapında alınan fiziksel temastan kaçınma tedbirlerinin "tuhaf bir his" oluşturduğunu söyledi.

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ile yaptığı görüşmede el sıkışmayan Trump, "Bugün el sıkışmadık, birbirimize baktık ve ‘ne yapacağız' dedik. Oldukça tuhaf bir histi" dedi. 

Trump ve Varadkar, Oval Ofis'te bir araya geldi. İki lider, Koronavirüs önlemi olarak el sıkışmayarak birbirlerine 'namaste selamı' verdi. Görüşmenin ardından basın toplantısında konuşan Trump, el sıkışmamanın garip bir his olduğunu söyledi.

Trump, "Bugün el sıkışmadık, birbirimize baktık ve ‘ne yapacağız' dedik. Oldukça tuhaf bir histi. Bunu (namaste selamı) yaptık” dedi.

Şubat ayı sonunda Hindistan'a yaptığı ilk resmi ziyareti hatırlatan Trump, “Hindistan'dan daha yeni döndüm. Orada da hiç el sıkışmadım. Kolaydı” ifadelerini kullandı. 

Koronavirüs salgını ortaya çıktığından beri katıldığı davetlerden en az 3 kişide Koronavirüs tespit edilen Trump'ın sağlık durumu endişe uyandırmıştı. Trump, Koronavirüs'e yakalandığına dair bir şüphesi olmadığını belirtmişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Brüksel'de bir araya geldiği görüşmede 'Korona' hatırlatmasında bulunarak Stoltenberg'in elini sıkmamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınından dolayı tokalaşma ve sarılmalara karşı dikkatli olunması ve bu davranışların ertelenmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Haber Ara