Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Trump, günün yüzde 60'ını kendine ayırıyor iddiası

ABD Başkanı Donald Trump'ın günlük programının sızdığı öne sürüldü. Programa göre Trump, gününün yüzde 60'ını kendisine harcıyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-06 07:05:17

Trump, günün yüzde 60'ını kendine ayırıyor iddiası

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın son 3 ayı kapsayan günlük çalışma programı basına sızdı. Trump'ın, Beyaz Ev'deki günlük programının yaklaşık yüzde 60'ını "idari mesai" adı altında özel zaman olarak değerlendirdiği iddia edildi.

Söz konusu programı yayımlayan Amerikan Axios haber sitesinin iddiasına göre her gün 08:00-11:00 saatlerinde Oval Ofis'te günlük brifinglere katılması gereken Trump, saat 06:00 civarında kalkmasına rağmen 11:00'e kadar ofise gelmiyor.

GÜNDELİK YAŞANTISINA DEVAM EDİYOR

Her sabah Beyaz Ev'in ikamet kısmında yaklaşık 5 saat "idari mesai" kullanan Trump, bu süre içinde televizyon izliyor, gazete okuyor, Twitter'da vakit geçiriyor ve bazı kişiler ile telefon görüşmeleri yapıyor.

Axios'a sızdırılan programa göre, günün devamındaki görüşmelerin arasında da "idari mesai" kullanıyor ve saat 18:00'de konutuna geri dönüyor.

Beyaz Ev Sözcüsü Sarah Sanders ise, habere ilişkin Axios'a yazılı açıklama gönderdi.

Açıklamada, Trump'ın "idari mesai" kapsamında geçirdiği vakitleri oldukça verimli şekilde kullandığını belirten Sanders, "Başkan Trump, bu süre içinde Kongre üyeleri, ekibi, kabine üyeleri ve yabancı liderlerle sürekli telefon görüşmeleri yapıyor. Bu vakitler, ortalama gününün çoğunu planlanmış toplantılarda, etkinliklerde ve çağrılarda geçiren Başkan Trump'ın, modern tarihin en üretken başkanı olmasına yardımcı oluyor" ifadelerini kullandı.

GÜNDE 4 SAAT TELEVİZYON İZLİYOR

Geçtiğimiz yıl, Amerikan New York Times gazetesinde yer alan bir haberde Trump'ın günlük ortalama 4 saat televizyon izlediği iddia edilmişti.

Twitter hesabını yoğun şekilde kullanan Trump, bugüne kadar birçok kez CNN, MSNBC gibi yayın organlarını eleştiren ve Fox News kanalını öven paylaşımlarda bulunmuştu.

"Çok televizyon izlediği" iddialarına karşı Trump, "Oval Ofis'te pek televizyon izleyemiyorum. Okuyup imzalamam gereken çok fazla belge var. Bu iddialar doğru değil." şeklinde cevap vermişti. (Euronews)

Haber Ara