Dolar

32,5580

Euro

34,8886

Altın

2.434,78

Bist

9.645,02

Trump, Güney Kore Devlet Başkanı Moon ile görüştü

İki lider arasındaki telefon görüşmesinde, diplomatik çabaların yanında Kuzey Kore'nin somut adımlarla 'nükleerden arınma' sürecine girmesi gerektiğine vurgu yapıldı

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-01 23:40:18

Trump, Güney Kore Devlet Başkanı Moon ile görüştü
ABD Başkanı Donald Trump ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in arasındaki telefon görüşmesinde, Kuzey Kore ile diplomatik ilişkilerin yanı sıra bu ülkenin somut adımlarla "nükleerden arınma" sürecine girmesinin önemine dikkat çekildiği bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, iki lider arasındaki görüşmenin detayları paylaşıldı. Açıklamada, Güney Kore'nin PyeongChang kentindeki 2018 Kış Olimpiyatları dolayısıyla Moon'u tebrik eden Trump'ın, Amerikan heyetine gösterilen misafirperverlik dolayısıyla Güney Kore liderine teşekkür ettiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, "Devlet Başkanı Moon, Kuzey Kore ile yürütülen görüşmeler konusunda Başkan Trump'ı bilgilendirdi. Öte yandan Trump ile Moon, Kuzey Kore ile yürütülen herhangi bir diyaloğun kesin, net, geri dönülemez ve test edilebilir bir nükleerden arınma amacıyla hayata geçirilmesi konusunda mutabık kaldıklarını vurguladı." ifadesine yer verildi.

- Beyaz Saray'dan Kuzey Kore açıklaması

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, günlük basın brifinginde, Kuzey Kore ile devam eden diplomatik süreçlerin önemli olduğunu ancak asıl amacın Kore Yarımadası'nın nükleerden arındırılması olduğunu ifade etti.

Güney Kore'nin PyeongChang kentindeki 2018 Kış Olimpiyatlarının açılış törenine ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, kapanış törenine ise Trump'ın kızı Ivanka Trump başkanlığındaki Amerikan heyetleri katılmıştı.

Güney Kore'nin PyeongChang kentindeki kış olimpiyatlarının kapanış töreni için Güney Kore'de bulunan Kuzey Koreli General Kim Yong-chol, dün, Devlet Başkanı Moon Jae-in ile bir araya gelmişti. Görüşmede, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Washington ile bağları güçlendirme isteğini dile getiren Kim, Kuzey Kore'nin ABD ile görüşmelerde bulunmaya açık olduğunu ifade etmişti.

Haber Ara