Dolar

32,6010

Euro

34,8291

Altın

2.490,98

Bist

9.506,47

'Trump, FBI’ın Beyaz Saray’dan bağımsız olduğunu bilmiyor'

Eski FBI Direktörü James Comey'in ABD Senatosu İstihbarat Komitesi'ndeki ifadesinde ABD Başkanı Donald Trump'a ilişkin sözlerini ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan değerlendirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-09 07:53:32

'Trump, FBI’ın Beyaz Saray’dan bağımsız olduğunu bilmiyor'

Ryan, "Başkan hükümette yeni. FBI'ın Beyaz Saray'dan bağımsız olduğunu bildiğini sanmıyorum. Bu nedenle Adalet Bakanlığı, FBI ve Beyaz Saray arasındaki ilişkileri belirleyen uzun soluklu protokollere girmemiş olabilir" dedi. Böyle bir yöntemin uygun olup olmadığı sorusuna ise Ryan, "Bunun kabul edilebilir bir mazeret olduğunu söylemiyorum. Bu sadece benim bir gözlemim" şeklinde yanıt verdi.

Ryan, "Bu ifadeden anladığım şey şu ki, artık Trump'ın neden kızgın olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. FBI Başkanı ona, hakkında soruşturma olmadığını 3 kez söylemiş olmasına rağmen spekülasyonların devam etmesine izin verildi" ifadelerini kullandı.

Comey, Trump hakkındaki Rusya iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında ABD Senatosu İstihbarat Komitesi'nde verdiği ifadede, Trump'ın kendisinden eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkında yürütülen soruşturmayı durdurmasını istediğini ve "Ben bağlılık istiyorum. Bağlılık bekliyorum" dediğini öne sürmüştü.

 

Haber Ara