Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Trump dosyasını hazırlayan ajan sırra kadem bastı

Dünya gündemine bomba gibi düşen Trump dosyasını hazırlayan MI6 ajanı christopher Steele'in kimliğinin açığa çıkmasının ardından ortalıktan kaybolduğu belirtildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-14 16:07:49

Trump dosyasını hazırlayan ajan sırra kadem bastı

Dünya gündemine bomba gibi düşen Rusya'nın elinde Trump hakkında koz olarak kullanılabilecek hassas bilgiler bulunduğuna dair istihbarat raporuyla ilgili ilginç bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

ABD - Rusya arasındaki diplomatik krizi derinleştiren dosyanın İngiliz istihbarat servisi MI6 ajanlarından Christopher Steele tarafından hazırlandığı, Steele'in dosyayı FBI'a teslim etmeden önce İngiliz hükümetinden onay aldığı iddia edildi.

İngiliz Daily Telegraph'a konuşan bir üst düzey güvenlik yetkilisi, FBI'ın Steele ile elindeki Trump dosyasına dair görüşmek istediğini ve Steele'in Londra yönetiminden onay aldıktan sonra dosyayı FBI'a teslim ettiğini söyledi.

Steele ile FBI ajanının bir Avrupa ülkesinde görüştüğü öne sürülürken, İngiliz hükümeti konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

SIRRA KADEM BASTI

Hafta başında Rusya'nın Trump'la ilgili santaj malzemesi olarak kullanılabilecek bilgilere sahip olduğu yönündeki haberlerin ardından kimliği açığa çıkan Christopher Steele'in ortadan kaybolduğu belirtiliyor.

BBC'nin aktardığına göre, 4 çocuk babası olan Steele, haberlerin basına yansımasının ardından bir komşusundan evdeki 3 kedisine bakmasını isteyerek kayıplara karıştı.

Steele'in gizlenmek için ortadan kaybolduğu tahmin ediliyor.

Haber Ara