Dolar

32,4490

Euro

34,5035

Altın

2.476,30

Bist

9.636,60

'Trump dönemi meçhule yolculuk'

İsrailli siyasi uzmanlar, ABD'deki Trump döneminin kendileri açısından belirsizliklerle dolu olduğunu belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-11 12:41:52

'Trump dönemi meçhule yolculuk'

ABD'deki başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın kazanmasının ardından İsrail basınında "ihtiyatlı" yorumlar öne çıktı. İsrailli siyasi analistler, Trump'ın başkanlığının kendileri açısından belirsizliklerle doluolduğu tespitinde bulundu.

Siyasi analist Barak Ravid, İsrail'in "Haaretz" gazetesindeki "Netanyahu açısından meçhule yolculuk" başlıklı makalesinde, Trump'ın siyasi anlamda "öngörülemez" ve bir anlamda bulmaca gibi olmasından dolayı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun son aylarda Trump'ın kazanma olasılığından endişe duyduğunu belirtti.

Netanyahu'nun, ABD'deki başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'u, ailesini, çevresini ve en büyük bağışçılarını 20 yıldan uzun süredir tanıdığını kaydeden Ravid, dolayısıyla İsrail Başbakanının onlarla nasıl çalışacağını, üzerilerinde nasıl etkili olabileceğini ve nasıl anlaşmaya varılacağını iyi bildiğini ifade etti.

Ravid yazısında, "Trump'ın görevi devraldıktan sonra ne yapacağını, Filistin, İran veya Suriye meselelerinde nasıl bir politika izleyeceğini bilmek mümkün değil. Dolayısıyla Trump, Netanyahu açısından meçhule yolculuk etmek gibi." ifadelerini kullandı.

Haber Ara