Dolar

32,4833

Euro

34,6035

Altın

2.479,76

Bist

9.524,43

Trump dinleme iddiasını gündeme getirdiği için pişman değil

Beyaz Saray Sözcüsü Spicer, ABD Başkanı Trump'ın, seçim kampanyası döneminde Obama tarafından dinletildiğine ilişkin iddiaları gündeme getirmekten pişman olmadığını bildirdi

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 00:27:20

Trump dinleme iddiasını gündeme getirdiği için pişman değil
Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, ABD Başkanı Donald Trump'ın, seçim kampanyası döneminde önceki Başkan Barack Obama tarafından telefonlarının dinletildiğine ilişkin iddiaları gündeme getirmekten pişman olmadığını açıkladı.

Beyaz Saray'daki günlük basın toplantısında Spicer, ağırlıklı olarak dinleme iddiaları ve kamuoyunda "Obamacare" olarak bilinen sağlık reformunun kaldırılmasına yönelik soruları yanıtladı.

Trump'ın, seçim kampanyası döneminde önceki Başkan Obama'nın telefonlarını dinlettiği yönündeki iddialarının arkasında olduğunu ifade Spicer, Başkan Trump'ın bu konuda bir pişmanlığının olmadığını kaydetti.

Adalet Bakanlığının dinleme iddialarını kamuoyu önünde reddetmesi talebinde bulunduğu iddia edilen Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey ile ilgili de yorum yapan Spicer, Trump yönetimi ile FBI arasında bir sorun olmadığını belirtti.

"Trump, dinleme konusuyla ilgili olarak FBI'dan bir şey istemedi." değerlendirmesinde bulunan Spicer, Trump'ın Comey'e kızgın olup olmadığı sorusuna ise, "Trump'ın FBI Direktörünü desteklemediğine ilişkin hiçbir gösterge yok." şeklinde cevap verdi.

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Berbat! Obama'nın (başkanlık) zaferimizin hemen öncesinde Trump Tower'ı dinlettiğini öğrendim. Hiçbir şey bulunmadı. Başkan Obama, çok kutsal olan seçim sürecinde benim telefonlarımı dinletecek kadar nasıl alçaldı? Bu Nixon/Watergate'dir. Kötü (ya da hasta) adam!" ifadelerini kullanmıştı.

- Yeni sağlık sistemi tasarısı

Öte yandan, Obama döneminde getirilen ve "Obamacare" olarak bilinen sağlık reformunun kaldırılmasına ilişkin konuşan Spicer, yeni sağlık yasası tasarısının çok başarılı olduğunu ve Kongrede kabul edileceğine inandığını ifade etti.

Konuyla ilgili değerlendirmeler yapmak için Beyaz Saray basın toplantısına katılan Sağlık Bakanı Tom Price da yeni tasarı hakkında detaylı bilgiler verdi ve bu değişikliğin tüm Amerikan halkının yararına olacağını anlattı. Yeni yasanın yürürlüğe girmesinin ardından sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için birtakım süreçlerden geçeceğini, ana amaçlarının ise "Herkesin istediği doktora gidebilmesini sağlamak" olduğunu vurguladı.

- Irak Başbakanı İbadi'nin ziyareti

Ayrıca Sözcü Spicer, Irak Başbakanı Haydar El İbadi'nin gelecek haftalarda Beyaz Saray'da Trump tarafından ağırlanacağını açıkladı. Görüşme tarihi net olarak ifade edilmedi, ancak Trump-İbadi görüşmesinin, yeni vize düzenlemesinde Irak'ın listeden çıkarılmasının hemen ardından açıklanması dikkat çekti.

Trump'ın pazartesi günü kamuoyuna açıklanan ve nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülke vatandaşlarına 3 ay yeni vize alımını durduran kararnamesinde, ilk kararnameden etkilenen Irak vatandaşları muaf tutulmuştu.

Haber Ara