Dolar

32,5461

Euro

34,8837

Altın

2.436,27

Bist

9.735,29

Trump: Bolton'a kalsa tüm dünyayla savaşıyor olurduk

ABD Başkanı Donald Trump, kendi eliyle Ulusal Güvenlik Danışmanı yaptığı John Bolton'ın ABD'yi birden çok uluslararası çatışmaya sokmak istediğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-24 13:36:36

Trump: Bolton'a kalsa tüm dünyayla savaşıyor olurduk

NBC'nin Meet the Press programına mülakat veren ABD Başkanı Donald Trump'a sunucu Chuck Todd 'danışmanlarının kendisini İran'a karşı askeri eylemde bulunmaya itip itmediğini' sordu.

Trump, bu soruya sunucunun da işaret ettiği isim olan şahin kanadın bu aralar en öne çıkan ismi John Bolton üzerinden cevap verdi.

Trump, "Çevremde iki grup insan var. Güvercinler ve şahinler. John Bolton kesinlikle bir şahin. Ona kalsa, bir seferde tüm dünyayla vuruşur, tamam mı? Zararı yok, çünkü ben her iki tarafı da istiyorum" dedi.

2003'teki Irak işgaline karşı çıktığını hatırlatan Trump, geçen hafta da Amerikan insansız hava aracını düşürmesine misilleme olarak İran'a hava saldırısı düzenlenme kararını iptal ettiğini belirtti.

Trump, Cumartesi günü de Bolton hakkında "Çok iyi iş çıkarıyor, ama Ortadoğu konusunda sık sık anlaşmazlık içindeyiz" demişti.

Pazar gününü İsrail'i ziyaret eden Bolton da "İran ABD'nin temkinliliğini ve sağduyusunu zayıflıkla karıştırmak gibi bir yanlışlığa düşmesin" derken muhataplarına yeni gelişmeleri 'takip etmeye devam etmeleri' çağrısı yaptı.

İran'ın yanısıra Venezülla'ya da yönelik 'rejim değişikliği' çabalarına giren Bolton, Venezuela'nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmek için işletilen planın da mimarlarından.

Haber Ara