Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

Trump Başkan oldu, Avrupa şokta

ABD başkanlık yarışında Donald Trump 276 delege kazanarak ABD'nin 45. Başkanı oldu. Trump'ın kazanması Avrupa'da şok etkisi yarattı. Fransa'nın ABD Büyükelçisi Araud, 'Gözlerimizin önünde bir dünya yıkılıyor' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-09 11:37:13

Trump Başkan oldu, Avrupa şokta

Dünyanın nefesini tutarak izlediği ABD seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın kazanması Avrupa'da şok etkisi yarattı. Fransa'nın ABD Büyükelçisi Araud, "Brexit ve bu seçimlerden sonra artık her şey mümkün. Gözlerimizin önünde bir dünya yıkılıyor" sözleriyle hissettiklerini anlattı. Almanya Savunma Bakanı ise "Şok yaşıyoruz" dedi.

Dünyanın gözünü diktiği ABD seçimlerinde Donald Trump sürpriz yaparak yarışı açık ara önde kapattı. Cumhuriyetçi adayın 274'lük zaferi, Avrupa'da soğuk duşa yol açtı.

"GÖZLERİMİZİN ÖNÜNDE BİR DÜNYA YIKILIYOR"

Fransa'nın ABD Büyükelçisi Gerard Araud, Trump'ın önde gitmesini "Brexit ve bu seçimlerden sonra artık her şey mümkün. Gözlerimizin önünde bir dünya yıkılıyor" sözleriyle değerlendirdi.

ALMANYA SAVUNMA BAKANI: ŞOKTAYIZ

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ise, "Şok yaşıyoruz" dedi.

İLK TEBRİK

Avrupa'dan ilk tebrik ise beklendiği gibi Fransa'daki göçmen ve AB karşıtı Ulusal Birlik Partisi'nin lideri Marine Le Pen'den geldi. Le Pen, Donald Trump'ı arayarak 'seçim zaferi' dolayısıyla tebrik etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara