Dolar

32,5099

Euro

34,8270

Altın

2.490,85

Bist

9.537,90

Trump: Azil gündeme gelirse Anayasa Mahkemesi'ne giderim

Trump'ın 2016 yılında kazandığı seçimlere Rus müdahalesi iddiaları dinmek bilmiyor. Konuyla ilgili rapor yayınlanması ve bu raporun Trump'ı 'akladığının' söylenmesine rağmen Demokratlar tatmin olmuş değil. Tüm tartışmalarsa 'Başkan azledilebilir mi?' sorusunu akıllara getiriyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-25 09:15:54

Trump: Azil gündeme gelirse Anayasa Mahkemesi'ne giderim

Donald Trump'ın kazandığı 2016 seçimlerine Rusya'nın müdahale ettiği iddialarını araştıran ancak somut bir kanıtın yer almadığı Mueller raporu ve ardından yaşananlar Başkan'ın azledilebilme ihtimaliyle ilgili tartışmaları körükledi.

Trump, Demokrat Partililer'in azil sürecini başlatmaya çalışması durumunda, mücadelesini ABD Anayasa Mahkemesi'nde sürdüreceğini açıkladı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre Trump, konuyla iligli Twitter hesabından , “Trump'tan nefret edenler ve öfkeli Demokrat Partililerce, sınırsız bir bütçeyle (35 milyon Dolar) kaleme alınsa da Mueller raporu beni zarar veremedi. YANLIŞ BİR ŞEY YAPMADIM. Eğer partizan Demokratlar beni azletmeye kalkarsa önce Yüksek Mahkeme'ye giderim. Tüm suçları sahtekar Hillary, Demokrat Partililer, Demokrat Parti Ulusal Komitesi ve kirli polisler işledi. Mueller'i bekledik ve KAZANDIK. Demokratlar en son Kongre'den medet umuyor” dedi.

ABD Başkanı dün de Washington Post gazetesine verdiği mülakatta, Mueller raporuyla ilgili Kongre komisyonlarındaki olası oturumlar için işbirliği yapmayacağının sinyalini verdi. Trump, Beyaz Saray'da eskiden çalışmış ya da şu anda çalışan danışmanların, komisyonlarda ifade vermesine karşı olduğunu söyledi.

Gazete Trump'ın, “İnsanların bir parti önünde ifade vermesini istemiyorum. Çünkü ifade verirlerse bu, o anlama gelecek. Bu meseleyi daha da uzatmaya gerek yok zira Kongre çok fazla partizan, tarafsız değil” dedi. Demokrat Partililer, geçen Kasım ayındaki ara seçimlerde Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu sağlamıştı.

Ancak Başkan Trump, Beyaz Saray danışmanlarının Kongre'de ifade vermelerini engelleme yetkisini kullanıp kullanmama konusunda bir karara varmadığını da belirtti.

 

Haber Ara