Dolar

32,5065

Euro

34,9070

Altın

2.425,83

Bist

9.722,09

Trump, ABD'nin Küba'yla normalleşme sürecini iptal etti

ABD Başkanı Donald Trump, Küba'yla ABD arasındaki normalleşme sürecini sona erdirdiğini ve anlaşmayı tek taraflı olarak feshettiğini açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-17 08:09:35

Trump, ABD'nin Küba'yla normalleşme sürecini iptal etti

Trump, ABD'nin Küba'yla eski başkan Barack Obama döneminde ilan ettiği normalleşme sürecini iptal ettiğini açıkladı. Miami'de konuşan Trump, yaptığı açıklamada Küba yönetiminin siyasi tutukluları serbest bırakması gerektiğini söyledi.

​Trump, "Neredeyse 60 yıldır Küba halkı komünist yönetim altında acı çekiyor. Küba bugün hala, kendi halkından on binlerce kişiyi katleden kişilerin egemenliğinde" dedi.

Anlaşmanın Küba ve ABD halkının menfaatlerini göz önünde bulundurmadığını savunan Trump, "Küba'ya yapılan yatırımlar ve turizm, doğrudan askeriyeye kazanç sağlıyor. Rejim parayı alıyor ve piyasayı kontrolü altında tutuyor. Son (ABD) yönetiminin aldığı Başkanlık Kararnamesinin sonucunda Küba'da baskı, demokratik hareketlere ve barışa saldırı arttı" ifadesini kullandı.

Küba'yla ticaret ve seyahat yasaklarını geri getireceğini açıklayan Trump, "yakında özgür bir Küba olacak" şeklinde konuştu.

"Kartlar bizim elimizde" diyen Trump, seyahat yasağının kaldırılmasının "Küba rejimini güçlendirdiğini" söyledi. Ancak Trump, Küba ile diplomatik ilişkilerin kesilmeyeceğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump seçim kampanyası sürecinde kendisinden önceki başkan Barack Obama'nın Küba politikasını sert şekilde eleştirmiş ve yapılan anlaşmayı bozacağını ifade etmişti.

 

Haber Ara