Dolar

32,3404

Euro

35,1086

Altın

2.239,92

Bist

8.883,33

Trump'a 'Riyad Büyükelçisini çek' çağrısı

Cemal Kaşıkçı olayının ardından gerilen Suudi Arabistan-ABD ilişkilerinde yeni perde... Cumhuriyetçi Kongre üyesi Mike Coffman, Trump'a seslenerek 'Riyad Büyükelçisini çek' çağrısında bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-21 10:44:50

Trump'a 'Riyad Büyükelçisini çek' çağrısı

ABD'de Cumhuriyetçi Kongre üyesi Mike Coffman, “Başkan Donald Trump'a, Riyad'da görev yapan ve Kongre tarafından onaylanmayı bekleyen vekaleten görev yapan büyükelçiyi geri çağırması için çağrı yapıyorum” dedi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim günü girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Riyad yönetimi dün Kaşıkçı'nın konsoloslukta çıkan bir arbede esnasında öldüğünü duyurdu. Ancak gazeteci Kaşıkçı'nın cesedinin nerede olduğu açıklanmadı ve bu konuda belirsizlik sürüyor.

Suudi Arabistan'a tepkiler ise devam ediyor. ABD 'de Cumhuriyetçi Kongre üyesi Mike Coffman, Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürülmesi nedeniyle Suudi Arabistan'ı kınadı. ABD'nin Riyad'da vekaleten görev yapan büyükelçisini geri çekmesi gerektiğini belirtti.

Kongrede Colorado temsilcisi olarak görev yapan Coffman, Kaşıkçı olayına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Coffman, şu ifadeleri kullandı:

"ABD ve diğer bütün ülkeler Kaşıkçı'nın ölümünden dolayı Suudi Arabistan'ı kınamalıdır ve diplomatik baskı uygulamalıdır. Başkan Donald Trump'a, Riyad'da görev yapan ve Kongre tarafından onaylanmayı bekleyen geçici elçiyi geri çağırması için çağrı yapıyorum.”

Kongrenin İstihbarat Komitesinde görev yapan California Temsilcisi Adam Schiff de Trump yönetimine Suudi Arabistan'a karşı adım atması çağrısında bulunmuş ve gerekli adımın yönetim tarafından atılmaması durumunda Kongrenin devreye gireceğini belirtmişti.

Haber Ara