Dolar

32,5676

Euro

34,7057

Altın

2.410,90

Bist

9.645,02

Trump’a Kötü haber; şimdi de FBI peşinde

Yargı kıskacı altındaki ABD Başkanı Trump, zor günler geçiriyor. FBI’ın da, Başkan Trump’ın S.Arabistan ve BAE ile ilgili bağlantılarını araştırmak için harekete geçtiği bildirildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-20 14:18:14

Trump’a Kötü  haber; şimdi de FBI peşinde


Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bugüne kadar, hakkında çok sayıda dava açılan ABD Başkanı Trump'a huzur yok. Basında Trump hakkında son günlerde çıkan haberlerle ilgili FBI (Federal Soruşturma Bürosu) ajanları da harakete geçti.

FBI AJANLARI, TRUMP'IN
YARDIMCISININ EVİNE
BASKIN DÜZENLEDİ

FBI ajanları da, Cumhuriyetçi parti ve Başkan Donald Trump'ın en büyük yardımcısı olan Elliott Broidy'i, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar'la olan ilişkileri konusunda araştırıyor.
Soruşturma gazeteciliği sitesi ProPublica ise, ABD federal ajanların, Elliott Broidy'in geçen yaz aylarında Los Angeles'taki Los Angeles'taki ofisine baskın düzenlediği, Başkan Trump'la ilgili belgeler aradığını bildirdi.
ProPublica sitesi tarafından edinilen bilgiye göre, Elliott Broidy'in evinde yapılan aramalarda, Suudi Arabistan ve Çin dahil olmak üzere birçok yabancı yetkililerle yaptığı görüşmelerde, Başkan Trump ile olan ilişkisinden yararlanmaya çalıştığını ortaya koyan belgeler ele geçirildiği ortaya çıktı.

TRUMP'IN YARDIMCISI
3 SUÇLAMA İLE KARŞI KARŞIYA

Soruşturma gazeteciliği sitesi ProPublica; New York Times gazetesinin haberine atıfta bulunarak, Başkan Trump'ın danışmanı Broidy'in, geçen yıl
Beyaz Saray'ı, BAE ve Suudi Arabistan'dan yararlanan kararlara yönlendirmek için BAE danışmanı George Nader ile çalıştığını söyledi.
Haber sitesine göre, Başkan Trump'ın yardımcısı Broidy'i, “Komplo, kara para aklama ve yabancı yetkililer adına gizli lobileri yasaklayan yasa ihlalleri” gibi üç muhtemel suçlama ile karşı karşıya bulunuyor.

Haber Ara