Dolar

32,5785

Euro

34,6971

Altın

2.521,50

Bist

9.524,59

Trump'a karşı direnişin yüzü konuştu

Kadınların dünyadaki birçok kentte sokağa çıkarak dayanışma yürüyüşünde bir araya gelmesi medyada geniş yer buldu. Trump döneminin ilk gününde sokağa çıkan dünyanın dört bir yanındaki kadınların elinde bulunan bir poster ise ilgi çekti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-24 11:01:29

Trump'a karşı direnişin yüzü konuştu

ABD'nin 45. Başkanı Donald Trump'ı protesto için dünyanın dört bir yanından kadınlar bir araya gelip yürüyüş düzenledi. Ellerinde Trump karşıtı birçok poster ve pankartlar bulunuyordu. Bunlardan en dikkat çekeni ise ABD bayrağı ile başını kapatmış olan bir kadının çizimiydi.

The Guardian gazetesi, manşetine taşıdığı haberinde manşet haberinde ABD bayrağıyla başını kapatmış kadın illüstrasyonun öyküsünü aktardı.

Gazete, New York'un Queens bölgesinde yaşayan etkinlik organizatörü 32 yaşındaki Munire Ahmed'in "Trump yönetimine karşı başlayan direnişin yüzü haline geldiğini" bildirdi.

The Guardian'a konuşan Ahmed, "Bu çizimle 'ben de aynı sizin gibi Amerikalıyım' mesajı verilmek isteniyor. Ben hem Amerikalıyım hem Müslümanım. Ve her ikisinden de büyük gurur duyuyorum" diyor.

OBAMA'NIN "HOPE" ADLI POSTERİ

Haberde ayrıca söz konusu çizimin Obama'nın ünlü "Umut (Hope)" adlı posterine de imza atan sanatçı Shepard Fairey tarafından yapıldığı ifade edildi.


Haber Ara