Dolar

32,4933

Euro

34,9474

Altın

2.428,81

Bist

9.795,46

Trump'a göre gösterilenin arkasında kim var?

Amerika'da gözaltına alınırken sokak ortasında öldürülen siyahi vatandaş için ülke genelinde yapılan gösteriler giderek artıyor. Göstericiler bazı yerlerde polisle çatışmaya giriyor. ABD başkanı Trump gösterilerin arkasında 'Radikal Sol'u sorumlu tutuyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-31 05:22:42

Trump'a göre gösterilenin arkasında kim var?

Amerika'da gözaltına alınırken sokak ortasında öldürülen siyahi vatandaş için ülke genelinde gösteriler yapılıyor. Bazı yerlerde gösterilere katılanlar mağaza ve dükkanları yağmaladıkları görüldü. Son olarak göstericiler Beyaz Saray önündeki parka girmeye çalışırken polis ile çatıştı.

Trump, barışçıl protestocuların yanında olduklarını vurgulayarak "Ancak şu anda caddelerde yaşananların adalet ve barışla bir ilişkisi yok. Sokaklardaki şiddet ve vandallık, masumiyeti terörize eden Antifa ve diğer radikal sol gruplar tarafından yönlendiriliyor. Bu gruplar iş yerlerine saldırıyor, binaları yakıyor." eleştirisinde bulundu.

Tüm vatandaşların hiçbir ayrım gözetmeksizin korunmasının öncelikleri olduğunun altını çizen Trump, "Bir grup suçlu ve vandalın şehirlerimizi yıkmasına izin vermeyiz." uyarısını yaptı.

Amerikan polislerinin de halkın güvenliğini sağlamak için çabaladığına dikkati çeken Trump, "İnsanlara hizmet etmek ve korumak için ettikleri yemini yerine getirmeyen küçük bir grup polisin hareketlerinden dolayı en çok yine güvenlik güçleri hayal kırıklığına uğradı." ifadesini kullandı.

Minnesota ve protestoların düzenlendiği diğer eyaletlerdeki yetkililer ile temas halinde olduklarına işaret eden Trump, "Amerikan adaleti hiçbir zaman kızgın kalabalık tarafından sağlanmadı. Kızgın kalabalıkların bu ülkeye hakim olmasına izin vermeyeceğiz." mesajını paylaştı.

Trump, yönetiminin ilk günden bu yana her türlü şiddete karşı olduğunu belirterek Floyd'un ailesi, barışçıl protestocular ve adalet isteyen halkın yanında olduklarını kaydetti.

Haber Ara