Dolar

32,5953

Euro

34,7790

Altın

2.406,91

Bist

9.645,02

Trump, '6 Ocak'ta görürsünüz' demişti

ABD'nin başkenti Washington'da Donald Trump'a destek gösterisi düzenleyen bir grup protestocu, polis barikatını aşarak Kongre binasına girmesinin ardından Trump, destekçilerine Twitter üzerinden mesaj gönderdi

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-06 23:40:45

Trump, '6 Ocak'ta görürsünüz' demişti

“Biz Kanun ve düzen partisiyiz”

images_4

Geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından "darbe girişimi" ihtimali olarak değerlendirilecek biçimde “6 Ocak'ta görürsünüz” şeklinde mesaj paylaşan Trump, baskında sırasında ilk olarak, "Kongre polisini ve güvenlik güçlerini destekleyin. Onlar gerçekten ülkemizin tarafında. Barışçıl kalın!" çağrısı yaptı.

Trump ikinci açıklamasında ise "ABD başkentindeki herkesten barışçıl kalmasını istiyorum. Şiddete hayır! Unutmayın, biz Kanun ve düzen partisiyiz. Kanuna ve maviler içindeki büyük adamlarımıza ve kadınlarımıza saygı gösterin. Teşekkür ederim!” dedi.

Washington D.C. Belediye Başkanı, akşam 18.00'den sabah 06.00'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Arizona'daki seçim sonuçlarına itirazı değerlendiren Senato ve Temsilciler Meclisi, olaylar nedeniyle oturuma ara verdi.

trump-destekcileri-kongre-yi-basti-825850-5

Kongre polisi Temsilciler Meclisi'ndeki vekillere koltuklarının altındaki gaz maskelerini hazır bulundurmalarını istedi.

Illinois eyaletinden Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi üyesi Adam Kinzinger, Kongre'de yaşananları 'darbe teşebbüsü' olarak nitelendirdi.

Polis, barikatları aşarak Kongre binasına giren göstericilere biber gazıyla müdahalede bulundu.

CNN INT, bina içerisinde bir kadının göğsünden vurulduğunu ve durumunun kritik olduğunu duyurdu.

ErE5Sm9U0AIDulB

Washington'da, Seçiciler Kurulu oylarının sayıldığı ve 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerinin sonuçlarının resmileştiği Kongre oturumu devam ederken, Trump destekçileri de Kongre binasının dışında protesto gösterilerine devam ediyor.

Göstericilerden bir grubun polis barikatını aşarak Kongre binasına girmesi sonucu polisin biber gazıyla müdahalesine ilişkin görüntüler sosyal medyaya yansıdı.

ErE3DYaWMAA9yna

Öte yandan Arizona'daki seçim sonuçlarına itirazı değerlendiren Senato, baskınlar nedeniyle oturuma ara verdi.

Trump'a destek gösterisi düzenleyen bir grup protestocunun, polis barikatını aşarak Kongre binasına girmesiyle şehirde başlayan şiddet ve kargaşayı yatıştırmak için bölgeye ek güvenlik güçleri gönderildi.

ErE5TxmXcAUEyC9

"Senato Başkanı" sıfatıyla oturumu yöneten Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ise güvenlik nedeniyle binadan çıkarıldığı öğrenildi.

Haber Ara