Dolar

32,3369

Euro

35,2084

Altın

2.246,36

Bist

8.718,11

Trudeau, Trump sorusuna 21 saniye cevap vermedi

ABD Başkanı Trump'ın göstericiler karşısındaki tavrını eleştiren Kanada Başbakanı Trudeau, konuyla ilgili soru karşısında bir süre sessiz kaldı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-03 16:48:10

Trudeau, Trump sorusuna 21 saniye cevap vermedi

ABD Başkanı Donald Trump'ın, George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesi sonrası başlayan protestolara karşı tutumu eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

Trump, artan şiddet olayları nedeniyle asker ve Ulusal Muhafız'ın devreye gireceğini açıkladı. Kanada'da bir gazeteci, Başbakan Justin Trudeau'ya Trump'ın tavrını sordu.

"Donald Trump, protestoculara karşı askeri eylem çağrısında bulundu. Size bu konuda ne düşündüğünüzü sormak istiyorum." sorusunun ardından Trudeau, 21 saniye boyunca sessiz kalarak, ABD Başkanı'na tepki gösterdi.

"KORKU VE ŞAŞKINLIKLA İZLİYORUZ"

Konuşmaya başlayan Kanada Başbakanı, "Amerika Birleşik Devletleri'nde neler olup bittiğini hepimiz korku ve şaşkınlıkla izliyoruz. İnsanları bir araya getirme ve onları dinleme zamanı." dedi.

KANADA'DAKİ ZORLUKLARI ANLATTI

Kanada olarak yaşadıkları zorluklara da değinen Trudeau, "Siyah Kanadalılar ve ırksallaştırılan Kanadalılar her gün canlı bir gerçeklik olarak ayrımcılıkla karşı karşıya." ifadesini kullandı.

Haber Ara